DRUŠTVENE MREŽE

Elon Musk: Većina mojih privatnih poruka na Twitteru su memovi

27.07.2020 u 14:37

Bionic
Reading

Pored opuštenog odgovora vezanog uz nedavni hakerski napad na Twitter, Šef Tesle i SpaceX-a također je potvrdio da koristi Instagram, makar nije spomenuo točno koji mu je profil. 'Radi se o tajnom profilu za gledanje memova', naglasio je Musk

Elon Musk je tijekom nedavnog razgovora za New York Times spomenuo da ga previše ne uznemiruje ideja da mu netko provali profil rekavši da mu se ulazni sandučić uglavnom sastoji od hrpe memova.

Podsjetimo, Musk je jedan od sto profila visokog kalibra koje su hakeri nedavno uspjeli hakirati i koristiti za prevaru Bitcoinima. Kompanija kaže da su napadači možda preuzeli privatne direktne poruke i osobne informacije nekih korisnika, premda Twitter tvrdi da se ne radi o niti jednom 'provjerenom' profilu poput onog Muskovog.

'Nemam problema s time da se razotkriju moje privatne poruke' rekao je Musk. 'Mislim, vjerujem da bi pronašao nekoliko onih koje bi možda zvučale uvredljivo da ih pročitam izvan konteksta, no uglavnom se radi o razmjeni memova'.

Tijekom razgovora Musk je spomenuo i 'tajni' profil na Instagramu gdje može gledati poveznice na sva čuda koja mu ljudi šalju. Također misli da je u siječnju prebolio COVID-19.

'Mislim da je stvarnost oko Covida da je opasan ako ste stari i ako imate već postojeće zdravstvene komplikacije'. 'Ako spadate u rizičnu skupinu, ima smisla držati se svih mjera, no osobno ne mislim da ima smisla sve zatvarati ako niste u toj skupini.' Musk je, podsjetimo, otvorio tvornicu u Fremontu unatoč preventivnim mjerama, samo da bi kasnije rekao da je nosio masku dok je bio u tvornici.

Musk nije baš sklon intervjuima, što znači da je zanimljivo slušati njegova mišljenja o SpaceX-u, Tesli, Facebooku, umjetnoj inteligenciji i Twitteru. Također je, naglašava izvor, objeručke prihvatio Trumpov kompliment u kojem ga je američki predsjednik nazvao 'jednim od najvećih genijalaca SAD-a'.