PREDOMISLIO SE

Elon Musk Twitterom prošetao s umivaonikom i oglasio se o otpuštanjima

27.10.2022 u 11:26

Bionic
Reading

Teslin, a uskoro i Twitterov direktor, u nedavnom je obraćanju spomenuo da nakon dolaska na čelo firme ipak neće podijeliti otkaze 75 posto Twitterovih zaposlenika

Elon Musk je zaposlenicima Twittera ove srijede rekao da nakon preuzimanja firme ne planira dati otkaze 75 posto tamošnje radne snage. Izvješće dolazi od 'ljudi bliskih s tematikom', piše Bloomberg.

Ovo je korak u suprotnom smijeru u odnosu na Muskove prošlotjedne izjave. Milijarder je nedavno objavljene brojke porekao tijekom razgovora sa zaposlenicima u Twitterofom uredu u San Franciscu.

'Glavna budala' (Chief Twit), kao što piše na njegovom trenutnom profilu na Twitteru, objavila je video u kojem šeće kroz Twitter prije sastanka noseći umivaonik uz natpis 'Let that sink in', apelirajući na igru riječi izjave 'dajte vremena da vam ovo sjedne' i riječi 'sink' koja znači 'umivaonik'.

Musk je ranije najavio otkaze nakon što za 44 milijarde dolara preuzme Twitter, ugovor koji će biti proveden u petak. Problem je, doduše, što bi odlazak 75 posto od sveukupno 5.600 zaposlenika Twittera kompaniju ostavilo u nefunkcionalnom stanju.

  • +4
Elon Musk Izvor: Profimedia / Autor: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Tim rečeno, zaposlenici Twittera i dalje ne spavaju mirno.