konferencije

Dvanaesti DOI posvećen javnoj upravi i ulaganjima

28.03.2017 u 08:08

Bionic
Reading

Tvrtka King ICT održat će 29. ožujka u hotelu Antunović u Zagrebu poslovno-informatičku konferenciju Dan otvorenih integracija

Besplatna poslovno-informatička konferencija tvrtke King ICT Dan otvorenih integracija bit će u srijedu, 29. ožujka, održana 12. put. Organizatori očekuju više od 400 sudionika iz ICT industrije, javne uprave i stručne javnosti. 

Predstavnici Ministarstva uprave govorit će o mjerama koje pojednostavljuju pravila i ubrzavaju rad javne uprave, povećavaju pravnu sigurnosti te uključuju digitalizaciju svih procesa kako bi se proširile e-usluge građanima i poduzetnicima, povezala sva tijela državne uprave te uspostavio jedinstven način komunikacije građana s državnom upravom. 

Vedrana Kašić Jelušić, direktorica Europske banke za obnovu i razvoj za Hrvatsku, održat će uvodno izlaganje na temu 'Je li Hrvatska ulagačka destinacija?', dok će EBRD-ovo financiranje ICT projekata na posebnoj  radionici pojasniti stručnjak iz te banke Dino Shiatis.

Projekt ulaska u Schengenski prostor prezentirat će Joško Dorić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova. O izazovima modernizacije i proširenja Zračne luke Dubrovnik govorit će Roko Tolić, direktor Zračne luke Dubrovnik, a Josipa Majić će podijeliti iskustva stečena u projektu razvoja Teddy the Guardiana, medvjedića-igračke koji mjeri vitalne znakove bolesnog djeteta. 

Bit će govora i o  digitalnim  vještinama, znanju i tehnologijama, te o pripremljenosti za cyber napade. U Demo sobi očekuje vas 15 rješenja koja povezuju, nadziru, otkrivaju, unapređuju, analiziraju i štite informacije, poslovanje, ljude i sustave.  

Na raspolaganju će biti i sedam radionica, posvećenih nizu novih sigurnosnih rješenja, kao i onima za unaprijeđenje poslovanja. 

Više: Dan otvorenih integracija