konferencije

Srce organizira Dane e-infrastrukture

25.03.2017 u 08:02

Bionic
Reading

Sveučilišni računski centar (Srce) će 5. travnja organizirati stručnu konferenciju 'Dani e-infrastrukture - Srce DEI 2017'. Tema su iskustva u implementaciji informacijskih tehnologija u znanosti i visokom obrazovanju

Konferencija Dani e-infrastrukture - Srce DEI 2017 će biti održana u srijedu, 5. travnja, u kongresnim dvoranama Plaza Event Centra (bivši Hypo centar) na adresi Slavonska avenija 6, Zagreb, u neposrednoj blizini Srca. Početak je zakazan za 9:30 sati, završna panel rasprava trebala bi biti okončana do 18 sati. 

Pretkonferencijski dan će biti održan  4. travnja u zgradi Srca, Josipa Marohnića 5.

U Srcu očekuju kako će u radu konferencije sudjelovati više od 200 stručnjaka koji se bave planiranjem, implementacijom i primjenom novih informacijskih tehnologija u znanosti i visokom obrazovanju, kao i naprednih korisnika takvih tehnologija, kao i svi oni koje takve tehnologije profesionalno zanimaju.

Program konferencije sastoji se od niza predavanja, rasprava i radionica vezanih uz aktualne izazove te planove i mogućnosti primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija u modernom obrazovanju i znanosti.

Glavna predavanja održat će Ingrid Melve iz Norveške voditeljica programa eCampus, UNINETT, koja će govoriti na temu Building the digital campus: examples from Norwegian national services and collaborations te Airina Volungevičienė, direktorica Instituta za inovativne studije Sveučilišta Vytautas Magnus iz Litve i predsjednica European Distance and E-Learning Network (EDEN), koja će održati predavanje naslovljeno Different paths of technology enhanced learning integration into a higher education institution.

Tijekom pretkonferencijskoga dana bit će održano šest radionica tijekom kojih će sudionici steći praktična znanja i imati mogućnost raspraviti svoja iskustva i prijedloge vezane uz različite komponente e-infrastrukture i mogućnosti primjene tih komponenti.

Konferencija će se odvijati unutar četiri paralelna tematska bloka:

  • Informacijski sustavi u znanosti i visokom obrazovanju
  • Digitalni repozitoriji u znanosti i visokom obrazovanju
  • Infrastrukture za napredno računanje
  • Novi alati i tehnologije u obrazovanju.

U popodnevnim satima bit će održana panel rasprava s glavnim predavačicama u Srcu na temu Pogled u budućnost: sveučilišta digitalnog doba. U raspravi će, kao predstavnici hrvatske akademske zajednice sudjelovati i dekan Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu i predsjednik Upravnog vijeća Srca prof. dr. sc. Neven Vrček te predstavnici Srca.

Više: Dani e-infrastrukture - Srce DEI 2017