KONFERENCIJA 'DRONEFEST'

Što kažete na dronove koji mogu zaroniti pod vodu?

27.03.2017 u 15:09

Bionic
Reading

Tijekom druge konferencije 'Dronefest' sudionike očekuje preko 30 predavanja, osam radionica, dvije panel rasprave te sajam i zona u kojoj će biti predstavljeni modeli bespilotnih letjelica

Organizatori konferencije Dronefest su softverska grupa IN2 i agencija Eventa01. Bit će održana 30. i 31. ožujka u centru Plaza Event u Zagrebu. Očekuje se kako će privući više od od 300 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije,  Makedonije i Albanije. 

Predavanja će se paralelno odvijati u dvije dvorane, a obuhvatit će teme poput regulative letenja dronom u Hrvatskoj i Europskoj uniji, korištenja dronova u poslovne svrhe s posebnim naglaskom na poljoprivredu... 

Glavni predavači ove godine su dr. Mirko Kovač, direktor Laboratorija za zrakoplovnu robotiku londonskog Imperial Collegea i mr.sc. Haris Balta s Belgijske kraljevske vojne akademije.  Predstavit će svjetske trendove na području dron tehnologije.

Kovač će govoriti o svom radu na dronovima koji mogu zaroniti pod vodu i izroniti iz nje nakon što obave određeni zadatak, dronovima koji koriste 3D printere i dronovima koji obavljaju popravke kod kriznih situacija poput puknuća cjevovoda, a Balta o iskustvima sa sustavima za detekciju i zaštitu od bespilotnih letjelica.

Tijekom drugog dana konferencije bit će održano osam radionica bavit će se temama poput utrkivanja dronovima, programiranja dronova, održavanja dronova, snimanja dronovima i druge. U sklopu sajamskog dijela bit će prikazani razni modeli bespilotnih letjelica, a u zoni letanja demonstracije letenja raznih proizvođača.

Glavni partner konferencije je tvrtka M San, partneri konferencije su tvrtka Aviteh i Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo i Hrvatska kontrola zračne plovidbe. Pokrovitelji su Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Više: Dronefest 2017