MOBILNA NAVIGACIJA

Dugo iščekivana značajka Google Mapsa konačno je stigla i na iPhone

10.12.2019 u 11:11

Bionic
Reading

Preferirate diskreciju? Ne želite da Google bilježi vašu povijest odredišta? Inkognito mod za Google Mape napokon je dostupan i na uređajima koji koriste iOS

Google je službeno objavio dolazak inkognito moda za Google Maps na iOS uređaje. Podsjetimo, američki pretraživački div prvi je put značajku predstavio tijekom konferencije I/O održane u svibnju, a kasnije ju je uveo u Google Maps za Android uređaje.

Incognito mode za Maps radi vrlo slično kao i u pregledniku Chrome. Kada ga uključite možete pretraživati lokacije ili putovati nekamo i usput zabraniti Googleu da to 'pamti', odnosno bilježi u vaš Google profil. Inkognito mod možete uključiti pritiskom na svoju profilnu sliku pored polja za pretragu i biranjem opcije 'Turn on incognito mode.'

Google Maps nije prva aplikacija koju korisnik može 'utišati'. Kompanija je 2018. inkognito mod uvela i u YouTube za Android.

Goole je, konačno, objavio da će idućeg mjeseca uvesti opciju uz koju će korisnici Androida moći izbrisati sve informacije pohranjene u njihovoj povijesti Google Mapsa. Sudeći prema informacijama dostupnima na službenom blogu korisnici će moći brisati pojedine lokacije na isti način na koji u Gmailu brišu zasebne poruke.

TEHNO IZBOR

Izabrali smo: Ovo su najbolji smartfoni u 2019.

Pogledaj galeriju