MINUTLEY

Dojavite vremenske (ne)prilike u svom kvartu

14.08.2013 u 09:05

Bionic
Reading

Dosta vam je nepreciznih i krivih vremenskih prognoza? Dojavite kakvo je vrijeme u vašem kvartu i pomozite izraditi što precizniju lokalnu prognozu u Minutleyju

Bez obzira na svu tehnologiju koju imaju na raspolaganju, meteorolozi još ne mogu u potpunosti predvidjeti kakvo će vrijeme biti.

Radari i meteorološki sateliti mogu očitavati količinu oblaka, no to samo znači da je na nekom području oblačno, ne i da će padati kiša.

Aplikacija Minutley ima potpuno drugačiji pristup stvaranju izvještaja o vremenskim prilikama.

Svaki korisnik aplikacije ima mogućnost dati svoj izvještaj o trenutačnim vremenskim prilikama na području na kojem se nalazi. Na taj način drugi korisnici mogu dobiti puno točnije podatke o trenutnom stanju nego ako se oslanjaju na automatske aplikacije.

To se najbolje osjeti kada se nalazite u velikom gradu u kojem u centru može sjati sunce, a na periferiji skupljati olujni oblaci s jakim vjetrom.

Korištenje aplikacije izuzetno je jednostavno i temelji se na velikim i jasnim ikonama. Korisnik može i uslikati vremenske uvjete i tako pokazati 'stvarno stanje na terenu'.

Ako se nalazite u SAD-u, Minutley nudi i mogućnost pregleda vremenskih prilika na karti grada kao i procjenu kakvo će vrijeme biti u sljedeća dva sata.

Jedini problem s Minutleyjem je taj što ga u pojedinim gradovima koristi premalo korisnika pa su informacije o vremenskim uvjetima gotovo nepostojeće. Za velike gradove u kojima ima više korisnika, Minutley je izvrstan orijentir treba li sa sobom ponijeti sunčane naočale ili kišobran.

Minutley je besplatan i za korisnike Androida i iOS-a, a njegova se točnost povećava s brojem korisnika na pojedinom području. Isprobajte i usporedite prognozu na Minutleyju s onom 'pravih' meteorologa.