ZA KREATIVCE

Dobre vijesti: Microsoft Paint ipak ostaje dijelom Windowsa 10

23.04.2019 u 15:08

Bionic
Reading

Popularni alat za crtanje jedan je od najpoznatijih dijelova Windowsa te i dan danas ima velik broj korisnika i obožavatelja koji u njemu nerijetko rade iz čiste nostalgije

Microsoft već dulje vrijeme planira povući utikač popularne Paint aplikacije za Windowse 10, no čini se da su se ipak odlučili smilovati. Prema najnovijem izvješću kompanija će i dalje podržavati Paint, što je potvrdio i sam Brandon LeBlanc, senior menadžer za Windows programe u Microsoftu napisavši 'Da, MSPaint bit će dostupan i u verziji 1903'.

LeBlanc, doduše, nije objasnio zašto Windows i dalje nastavlja upozoravati da aplikacija ide u mirovinu, no jedno je sigurno - aplikacija ne ide nikamo (bar za sad). Plan je bio izbrisati ju iz standardne ponude aplikacija za Windowse te ju učiniti dostupnom kao besplatni download u dućanu Microsoft.

Razlog za brisanje? Većina značajki stare aplikacije prebačene su u Paint 3D. S obzirom da svi sada kukaju za MSPaintom, pitanje je što Microsoft planira napraviti s Paint 3D-om. Hoće li Paint 3D ići u mirovinu ili će dvije aplikacije funkcionirati u neobičnoj ali dobrodošloj koegzistenciji.

TEHNO SAVJETI

Android vam je stalno prazan? Produljite trajanje baterije uz ove savjete

Pogledaj galeriju