AMERIKANCIMA USPRKOS

Huawei od lani povećao prihode za gotovo 40 posto, evo što planiraju dalje

23.04.2019 u 14:16

Bionic
Reading

Dobre poslovne rezultate u toj tvrtki pripisuju fokusu na ICT infrastrukturu i pametne uređaje te povećanoj učinkovitosti i kvaliteti poslovanja

U prvom kvartalu ove godine Huawei je ostvario prihod od 26,7 milijardi dolara, 39 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Neto marža za isto razdoblje iznosila je osam posto. Dobre poslovne rezultate u toj tvrtki pripisuju fokusu na ICT infrastrukturu i pametne uređaje te povećanoj učinkovitosti i kvaliteti poslovanja.

Što se ove godine tiče, grupacija Huawei Consumer Business bit će fokusirana na razvoja infrastrukture i mreža 5G. Do kraja prošlog mjeseca Huawei je potpisao 40 komercijalnih ugovora za razvoj infrastrukture za mreže 5G s nizom operatera diljem svijeta, čime je obuhvaćeno ukupno 70 tisuća 5G baznih stanica.

POBROJALI SMO

Samsung Galaxy S10e i ostali ne preskupi smartfoni koji su nam zapeli za oko

Pogledaj galeriju

Također, s hrvatskom Vladom su nedavno potpisali ugovor o suradnji na području digitalizacije.

U prvom tromjesečju ove godine grupacija Huawei Enterprise Business lansirala je svoju digitalnu platformu, novu strategiju Huawei Inside i prvu Wi-Fi 6 pristupnu točku s 5G uslugom. 'S krajem ovog kvartala isporučili smo više Wi-Fi 6 proizvoda nego bilo koja druga tvrtka u svijetu', ustvrdili su u toj kineskoj tvrtci.

Tijekom istog razdoblja isporučili su 59 milijuna pametnih telefona, unatoč pritisku vlasti Sjedinjenih Država, u kojima tvrde kako su Huaweijevi uređaji sigurnosni rizik. Amerikanci tvrde kako te uređaje kineske vlasti mogu koristiti za špijuniranje te pritišću druge države kako bi Huawei izostavili iz planova za gradnju mreža 5G. U Huaweiju su te optužbe u više navrata odbacili.

Uz osnovni biznis gradnje infrastrukture i proizvodnje pametnih telefona, nastavit će graditi 'hibridni oblak', pružati rješenja za inteligentnu industriju te razviti inkluzivna rješenja potpomognuta razvojem umjetne inteligencije. Uslugu Huawei Cloud, prema podacima te tvrtke, koristi više od milijun programera i poslovnih korisnika.