PRIČA SE

Do kraja godine mogao bi stići veći iPhone 12 Pro, a ovo se dosad moglo čuti o novoj generaciji Appleovih smartfona

26.05.2020 u 13:45

Bionic
Reading

Svi modeli, uključujući i one koji neće biti u seriji Pro, bi trebali imati podršku za mreže 5G i zaslone OLED umjesto LCD, dosad mahom rezervirane za skuplja izdanja

Apple bi ove godine mogao predstaviti četiri nova modela svog pametnog telefona. Dva bi trebala biti nasljednici iPhonea 11 Pro i 11 Pro Max, s trostrukom kamerom straga, skenerom Lidar (kao u novom iPadu Pro) i osvježenim dizajnom.

Svi modeli, uključujući i one koji neće biti u seriji Pro, bi trebali imati podršku za mreže 5G i zaslone OLED umjesto LCD, dosad mahom rezervirane za skuplja izdanja. Moguće je i kako će u sve biti ugrađeno novo izdanje Appleovog procesora A14 Bionic.

Premijera se očekuje tijekom jeseni, iako je moguće kako će neki modeli biti predstavljeni kasnije zbog posljedica širenja pandemije koronavirusa.

Evo pregleda što smo dosad imali prilike čuti o iPhoneu 12 Pro i 12 Pro Max.

Analitičar Ming-Chi Kuo predviđa kako će serija Pro doći s modelima čiji će zasloni po dijagonali mjeriti 6,1 i 6,7 inča (15,4 i 17 centimetara). Najveći sadašnji model ima zaslon dijagonale 6,5 inča (16,5 cm).

Već smo spomenuli senzor Lidar, kakav ima tablet računalo iPad Pro. Taj bi senzor - koji služi za mjerenje udaljenosti između objekata tako što prati koliko svjetlosti treba da bi došla do objekta i reflektirala se - trebao proširiti mogućnosti aplikacija u domeni proširene stvarnosti.

Trostruka kamera nije novost - imaju ju i sadašnji modeli (širokokutnu, ultraširokokutnu i telefoto). Jeftiniji modeli bi trebali zadržati dvije kamere, kao i iPhone 11.

iPhone 11 Unboxing Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Zaslon novih modela iPhonea mogao bi dobiti značajku ProMotion, koja iPadu Pro omogućava frekvenciju osvježavanja od 120 Hz. Ta je značajka navodno namijenjena iPhoneu 12 Pro.

Novi modeli iPhonea također bi mogli preuzeti i neke elemente dizajna iPada Pro.