VRH PONUDE

Diktatorima će se svidjeti Mercedes-Maybach G650 Landaulet

16.02.2017 u 03:42

Bionic
Reading

Labuđi pjev Mercedes G-klase upravo je model Mercedes-Maybach G650 Landaulet koji je sam vrh ponude po svim parametrima te će stoga sigurno biti primamljiva diktatorima

Nekoliko dana nakon što je prva slika procurila na internetu, Mercedes-Maybach G650 Landaulet službeno je predstavljen, sljedeći recept pretjerivanja modela G63 AMG 6x6 i G500 4x4.

Sve je to u svrhu dostojnog oproštaja s modelom koji je velikim dijelom, uz legendarne limuzine W124 i W126, zaslužan za image Mercedesa u posljednjih 30 godina. G-klasa svoju bi zamjenu trebala dobiti ove godine na jesen, a ova edicija je labuđi pjev.

Ovaj zvjerski terenac tek je peti model koji će biti izrađen od strane Mercedesove nove divizije Maybach i prvi 4x4 nove-stare podmarke Mercedesa.

Proizvest će se samo 99 primjera savršenog spoja ekstremnih off-road sposobnosti uz vrhunski luksuz. No na svijetu osim diktatora koji su, držimo, ciljana skupina za ovakav automobil, ima i dovoljno drugih potencijalnih kupaca dovoljno dubokog džepa da plate cijenu koja će sigurno biti basnoslovna.

Kao što sam naziv vozila sugerira, ima materijal za drugu polovicu krova. Putnici straga, između ostalog, mogu uživati ​​u nizu masaža, a tu su i toplinski držači za čaše i dva stola iz središnje konzole. 

Ispod karoserije G650 Landaulet ima AMG BiTurbo 6,0-litreni V12 sa 630 KS i 1.000 Nm okretnog momenta. Tu je i pogon kao kod ostalih G-klasa, dakle tri diferencijala koja je moguće zasebno blokirati, reduktor, a tu je i hard-core terenski ovjes s modela G 500 4X4. Sve to se nalazi na  izvanrednih 450 milimetara odstojanja od tla, a cijeli se dekadentni oktanski paket kotrlja na masivnim kotačima na kojima su još masivnije gume 325/55 R22.


Kupci G650 Landauleta mogu birati između tri različite boje za materijal uz četiri različite završne boje eksterijera. Model će biti predstavljen u ožujku u Ženevi 2017., a SAD nije jedno od tržišta na kojima će se vršiti prodaja.