KRAJEM TRAVNJA

Dalmatinci, eto Startup Weekenda i kod vas

14.04.2014 u 15:01

Bionic
Reading

Startup Weekend Split bit će održan od 25. do 27. travnja. Otvoreno je za sve mlade, inovativne i ambiciozne ljude koji žele predstaviti svoje ideje te naučiti kako ih pretvoriti u poslovni plan i poduzetnički projekt

Organiziraju ga Zagrebačka škola ekonomije i managementa i Javna ustanova Rera za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, uz podršku Splitsko dalmatinske županije i Ministarstva poduzetništva i obrta te uz partnerstvo globalnog Startup Weekenda


Za lokaciju je odabrana Sveučilišna knjižnica u Splitu. Cilj je okupiti mlade, inovativne i ambiciozne ljude koji žele predstaviti svoje ideje te naučiti kako iste pretvoriti u uspješan poslovni plan i potencijalni poduzetnički projekt. Događanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Startup Weekend započet će prvo prezentacijom tijekom koje će svi sudionici imati mogućnost u 60 sekundi predstaviti svoje ideje pred publikom. Nakon glasovanja samih sudionika, profilirat će se nekoliko najboljih ideja, prema mišljenju budućih startupovaca, koje će okupiti svoje timove te kroz naredna dva dana uz mentorstvo razraditi detaljno poslovne planove.

U izradi kvalitetnih poslovnih planova i projekata polaznicima će pomoći brojni domaći i strani mentori - Alex Harašić (generalni direktor Startup Acceleratora u Čileu), Matija Goljar (osnivač Ustvarjalnika i pobjednik 4. Startup Weekenda Zagreb), Gorazd Prah (suosnivač Ustvarjalnika), Nik Lorbeg (osnivač Swipea), Andrey Shtylenko (osnivač pustolovac.hr, zzzapp.com, freelance.hr i drugi), Helena Habdija (umjetnica, likovna pedagoginja i ilustratorica), Maja Ćukušić (predavač na Ekonomskom fakultetu u Splitu na kolegijima E business, ERP sustavi, E učenje i drugi), Melita Jelaš (savjetnica za poslovne odnose u odjelu poslovanja sa srednjim i velikim poduzećima, Societe Generale - Splitska banka d.d.), Toni Trivković (web developer, vlasnik Agilo i Slicejack) i drugi.

Glavni govornik je Tarek Zeitoun, Googleov strateg za klijente za regiju Adriatic.


Projekte će zadnji, treći, dan ocjenjivati članovi žirija u sastavu: Zdenka Lončar, pomoćnica ministra poduzetništva i obrta, Tina Lee Odinsky Zec, voditeljica Inovacijsko poduzetničkog centra Zagrebačke škole ekonomije i managementa te Ivica Lacić, voditelj odjela poslovanja sa srednjim i velikim poduzećima u Societe Generale – Splitskoj banci i drugi.

Odabrat će tri projekta koji imaju najbolje razrađenu ideju i najveći potencijal za uspjeh na tržištu.

Želite se prijaviti? Učinite to na stranicama Startup Weekenda