neželjena pažnja

Često vas spominju u objavama na Twitteru? Ako vam se to ne sviđa, stiže rješenje

15.06.2021 u 12:57

Bionic
Reading

Najnovija je značajka dizajnirana da kontrolira 'neželjenu pažnju' na popularnoj platformi. Micanje spominjanja još je u eksperimentalnoj fazi

Twitter pokušava pronaći novi način kojim će spriječiti 'neželjenu pažnju' koja, kažu iz Engadgeta, obično dovodi do zlostavljanja. Kompanija radi na nekoliko alata koji će, ako izađu, korisniku onemogućiti spominjanje svojeg računa i to bez nužnog posezanja za tipkom mute.

Novu značajku prvi je opisao Dominic Camozzi, Twitterov produkt dizajner: 'Riječ je o ranom konceptu koji će korisnicima Twittera dati mogućnost poništavanja spominjanja te pružiti kontrolu nad time tko ih ubuduće smije spominjati.

Proces je sličan micanju 'tagova' u Facebooku, kao i omogućiti blokiranje mogućnosti spominjanja određenim profilima. Još jedna zanimljiva verzija značajke mogla bi blokirati spominjanje samo nekoliko dana.

Ove značajke bi uskoro korisnicima mogle ponuditi dodatne alate za suočavanje sa situacijama koje bi mogle rezultirati zlosatavljanjem. Za razliku ograničavanja odgovora koje je potrebno aktivirati prije slanja objave, 'nespominjanje' se može koristiti nakon objave.

Camozzi, doduše, nije rekao kada i ako će ove značajke doći u javnu verziju Twittera. Sve što znamo je da ih kompanija trenutno - razmatra.