SUVREMENI KLASIK

Canonov novi objektiv idealan je za reportažnu fotografiju

30.08.2015 u 14:00

Bionic
Reading

Canon je predstavio EF 35mm f1.4L II USM, novi širokokutni objektiv iz serije L namijenjen profesionalnim fotografima, ali posebno reporterima. U pitanju je nasljednik vrlo poznatog modela EF 35mm f/1.4L USM, a u osvježenom ruhu donosi i prvu implementaciju Canonove BR optike (Blue Spectrum Refractive optics)

Korištenjem te novorazvijene optike ostvarena je vrhunska kvaliteta slike u širokom spektru različitih scena, od vijesti preko sporta pa sve do snimki vjenčanja, navode u Canonu.

Baš poput mnogih drugih modela iz serije L, objektiv EF 35mm f1.4L II USM donosi naprednu zaštitu protiv vremenskih uvjeta te posebnim premazima koji štite optiku. Pored toga, novi objektiv je opremljen i prstenastim ultrazvučnim motorom koji omogućuje vrlo brzo i nečujno automatsko fokusiranje, što će sasvim sigurno cijeniti profesionalci.


Canon navodi kako je EF 35mm f/1.4L II USM izrađen na temelju povratnih informacija iz Canonove zajednice profesionalnih fotografa i uključuje niz naprednih optičkih tehnologija da bi isporučio izuzetnu kvalitetu slike kakvu profesionalci i očekuju od Canonovih objektiva iz serije L.

Posrijedi je prvi na svijetu objektiv opremljen BR optikom – novom, pionirskom tehnologijom objektiva koju je razvio Canon, a koristi organski optički materijal stvoren na molekularnoj razini da bi pomogao značajno smanjiti kromatske aberacije i stvoriti oštrije slike zahvaljujući svojoj mogućnosti loma plavog svjetla. BR optika integrirana je u optičke elemente objektiva. U kombinaciji s Canonovim premazima za objektive visokih performansi, uključujući premaz Subwavelength Structure Coating, EF 35mm f/1.4L II USM nudi poboljšan kontrast te smanjene efekte popratnih slika (ghostinga) i odbljesaka.