SAVRŠEN ZA POČETNIKE

Canon otkrio novitet svojoj ponudi fotoaparata - EOS 1300D

13.03.2016 u 09:52

Bionic
Reading

Canon je možda poznatiji po svojim profesionalnim DSLR aparatima, no nikako se ne smije izostaviti i društvo iz serije 1xxxD namijenjeno početnicima u svijetu fotografije. Upravo novi model, EOS 1300D, namijenjen je njima, no to nikako ne znači da ovaj početni model ne nosi pregršt mogućnosti

Model EOS 1300D opisan je kao savršen za ulazak u svijet DSLR fotografije, a u svom kućištu krije još i Wi-Fi te dinamički NFC. Time je krajnje olakšan prijenos i prikaz fotografija ili video materijala, dok se za njihovo stvaranje brinu brojne značajke i DIGIC 4+ procesor uparen s 18-megapikselnim APS-C senzorom. Canonovo priopćenje slijedi u nastavku:

DSLR fotografija može biti teška za početnike, no uz EOS 1300D čak i oni koji se u njoj okušavaju prvi put mogu snimiti predivne kvalitetne fotografije bez dodatne obrade. Pametni način rada za slaganje scene posve prepušta kontrolu fotoaparatu i odabire prave postavke ili pak jednim okretom brojčanika za izbor načina rada možete se odlučiti za način snimanja prilagođen različitim objektima, kao što je novi način snimanja hrane. Responzivno automatsko fokusiranje kroz tražilo osigurava da čak i objekti koji se kreću budu fokusirani, pomažući snimati akcijske scene u razlučivosti od tri sličice po sekundi. Da biste dobili zabavne, jedinstvene uratke možete na sliku primijeniti niz kreativnih filtara kao što su fotoaparat igračka ili riblje oko.


Kako će se vaše fotografske vještine usavršavati, tako ćete sve više koristiti poluautomatske ili posve ručne načine kontrole. Uz mogućnost odabira vlastitih kreativnih postavki, od otvora blende, brzine zatvarača i ISO vrijednosti između 100 i 6400 koji se može proširiti na ISO 12 800, fotoaparat omogućuje da snimite omiljene trenutke čak i u uvjetima slabog osvjetljenja.

Da biste dobili snimke profesionalnog izgleda, možete zahvaljujući velikom senzoru sve pojedinosti snimiti u Full HD kvaliteti i snimati uz malu dubinu polja da biste svojim kućnim filmićima i videozapisima s odmora dodali kino-štih. Fotoaparat nudi iste ručne kontrole u načinu snimanja filmova kao za fotografije. U načinu rada za snimanje snimki zaslona videozapisa (Video Snapshot) možete snimiti i niz kratkih isječaka koji se mogu automatski spojiti u zanimljivu videosekvencu koja prikazuje sažetak vašeg dana.

Tijelo aparata bez objektiva trebalo bi imati cijenu oko tri tisuće kuna, dok se u kombinaciji s objektivom EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II cijena penje na kakvih 3.600 kuna. Očekivani početak prodaje je u travnju.