Popularni bezos

Buffet: 'Šef Amazona nije s ovog planeta'

08.05.2017 u 14:08

Bionic
Reading

Tijekom godišnjeg okupljanja tvrtke Berkshire Hathaway legendarni investitori Warren Buffet i Charlie Munger imali su samo riječi hvale za Jeffa Bezosa

Warrena Buffeta i Charlieja Mungera impresioniralo je to što je osnivač i direktor Amazona Jeff Bezos bio u stanju upogoniti i razviti jednu od najvećih digitalnih trgovina na svijetu baveći se istovremeno aktivno projektima kao što su Washington Post i Blue Origin.

'To je nevjerojatno. Jeff Bezos je druga vrsta', rekao je Munger. 

Buffet je istaknuo kako je Amazon izrastao u dvostruku prijetnju: ne samo što je jedna od najvećih trgovina online, već dominira i poslovanjem vezanim uz usluge u računalnom oblaku. 

Bezosa je nazvao 'najupečatljivijim poslovnim čovjekom našeg doba te priznao kako su propustili uložiti u Amazon na vrijeme kako bi imali koristi od meteorskog uspona cijene dionice te tvrtke. 'Bio sam preglup kako bih shvatio što će se dogoditi. Podcijenio sam Bezosovu briljantnost i izvedbu', bio je samokritičan Buffet.

Warren Buffet jedan je od najpoznatijih ulagača u dionice na svijetu, poznat po konzervativnom pristupu i ulaganjima na duge staze.

Više: Business Insider