moley

Budućnost je poslužena: U ovoj kuhinji radi – robot

19.07.2017 u 13:19

Bionic
Reading

Prototip Moleya je osvojio nagradu 'Best of the Best' na Consumer Electronics Show u Šangaju, još 2015. godine, a na tržište bi trebao doći već sljedeće godine

Vjerojatno ste u brojnim filmovima i crtićima vidjeli kako u dalekoj dalekoj budućnosti roboti kuhaju za nas. E pa ta daleka budućnost će najvjerojatnije biti već sljedeće godine!

Pobjednički prototip

Master Chef Tim Anderson je snimljen kako kuha, a potom su svi njegovi pokreti, do zadnjeg detalja, prebačeni u u robotske ruke. Koje to, naravno, savršeno izvode. Zove se Moley, i to je kuhinja budućnosti.

Ideja je nastala još 2014. godine, kada su Shadow Robotics, Yachtline, DYSEGNO, Sebastian Conran i profesor Mark Cutkosky sa sveučilišta u Stanfordu udružili su snage i kroz 12 mjeseci rada napravili prototip. Taj je prototip osvojio nagradu 'Best of the Best' na Consumer Electronics Show u Šangaju.

Kao čovjek

Tim predviđa da bi sljedeće godine Moley mogao stupiti na tržište, a ako ste već sad zainteresirani, možete se zapisati da budete među prvima koji će saznati kad ovo tehnološko čudo izlazi!

Svi receptu se direktno vuku iz iTunesa i njihove baze recepata. Moley se kreće jednakom brzinom i preciznošću kao i čovjek, a zna čak i počistiti nakon kuhanja! Sami Moley ima četiri dijela: robotske ruke (koje se sklanjaju kada nisi u uporabi), pećnicu, štednjak i touchscreen. Moći će ga se kontrolirati putem navedenog touchscreena ili jednostavno ručno putem smartfona.