bravo, bravo!

Bravo! Hrvatski tim pobijedio na hackathonu Europske unije

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 23.08.2017 10:15
  • Objavljeno 16.03.2017 u 11:21
Leo Mršić, Robert Kopal i Igor Kaluđer

Leo Mršić, Robert Kopal i Igor Kaluđer

Izvor: Promo fotografije / Autor: IN2data

Hrvatski predstavnici prvo su mjesto izborili prikupivši najviše bodova podatkovnim proizvodom 'EU Jobs & Skills Explorer', predstavljenim u obliku internetske aplikacije smještene u računalnom oblaku

Tim podatkovnih znanstvenika odabran javnim pozivom Državnog zavoda za statistiku osvojio je prvo mjesto na prvom Europskom Big Data hackathonu, kojeg su u Bruxellesu organizirali Europska komisija i Eurostat.

U konkurenciji 22 nacionalna tima hrvatski predstavnici Leo Mršić, Robert Kopal i Igor Kaluđer prvo su mjesto izborili prikupivši najviše bodova od oba ocjenjivačka tima (statistički i tehnološki) podatkovnim proizvodom EU Jobs & Skills Explorer, predstavljenim u obliku internetske aplikacije smještene u cloudu.

Aplikacija pruža uvid u karakteristike tržišta rada, odnosno prikazuje regionalni raskorak u trenutnim vještinama osoba u potrazi za zaposlenjem i potrebama pojedinih radnih mjesta širom Europske unije, što osigurava smjernice razvoja vještina posloprimcima, ali i prikazuje projekcije budućih potreba za vještinama u europskim regijama. 

Navedeno rješenje bazira se na upotrebi ogromne količine podataka iz različitih statističkih istraživanja i javno dostupnih izvora te ih prikazuje i vizualizira uz mogućnost interakcije. Sustav je razvijen u dva dana neprekidnog rada korištenjem analitičkih i vizualizacijskih softverskih alata.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!