IDU U LAS VEGAS

Biomedicina budućnosti: Pobjednik Idea Knockouta 2023 je age-tech startup Ani Biome

05.10.2023 u 21:38

Bionic
Reading

U četvrtak je u Business Showroomu Hrvatskog Telekoma održano deseto jubilarno natjecanje poslovnih ideja u organizaciji Buga i partnera, Idea Knockout 2023. Okupljenima i stručnom žiriju predstavilo se 12 timova sa svojim poslovnim idejama, uređajima i prototipovima, za koje smatraju da bi bili najbolji predstavnici hrvatske tech scene na najvećem svjetskom tehnološkom showu, CES-u u Las Vegasu

Ideje i prezentacije ocjenjivao je i predstavnike startupova propitivao žiri u sastavu: Tanja Ivančić (Večernji list), Ema Huskić (Mastercard), Sunčana Turk (Hrvatski Telekom), Relja Marković (Addiko bank), Ivan Bešlić i Josip Stuhli (Sofascore), Hrvoje Balen (Algebra), Matija Hrestak (LAQO), Davor Simičić (Varionica), Dragan Petric (Bug), Bojan Mušćet (predsjednik žirija, Hrvatski Telekom) i Matija Matijevac (nadzor regularnosti rada žirija, Zuluhood).

Nakon što je svaki od timova dobio pet minuta za svoj pitch, pa potom još toliko vremena za odgovore na pitanja žirija, svi su ocijenjeni po strogim kriterijima. Kao i obično, žiri je svoje ocjene davao prema unaprijed zadanim kriterijima (osobni dojam, inovativnost, održivost, potencijal, komunikativnost prezentera), a najveći zbroj bodova doveo je i do nagrađenih timova, piše Bug.hr.

Tradicionalno najvažniju nagradu Idea Knockouta, put u Las Vegas i izlagački štand na CES-u 2024 za dva predstavnika tima (uključen trošak aviokarte, hotelskog smještaja u Las Vegasu i izlagačkog štanda na Eureka Parku u sklopu CES-a 2024), osvaja Ani Biome, o kojem je tportal pisao krajem prošle godine.

Ani Biome je age-tech koncept koji predstavlja preventivnu biomedicinu budućnosti temeljenu na dizajniranju zdravlja probavnog mikrobioma. U sinergiji najnovijih znanstvenih istraživanja, machine learning modela i organskih fermentiranih mikronapitaka razvijamo personalizirani AI sistem za instalaciju epigenetskih promjena, kojom produljujemo zdravu dugovječnost naših korisnika kroz podršku u instalaciji rituala za smanjenje upalnih procesa.

  • +15
Idea Knockout 2023 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mladen Končar

Drugo mjesto osvojio je startup Smart Garden Systems i njihov Edugarden. Njihova vizija približiti i pružiti svim ljudima mogućnost jednostavnog uzgoja biljaka u svojim stanovima, uredima kao i svim ostalim dosad 'nemogućim' mjestima, upravo onako kako i pristoji 21. stoljeću, piše Bug.hr.

Treće mjesto osvojio je Dot Your Spot za all-in-one uslugu Hospitality Management System (HMS), kojom pružaju potpuno rješenje za sve potrebe ugostiteljstva, od rezervacije stola i naručivanja hrane do upravljanja osobljem, inventarom i potrošnjom alkohola. Prikupljanjem velikih setova podataka kroz naše sustave Pourera, IMS-a, RMS-a i QR Menu-a (Order & Pay) Hospitality Management System vrši analizu raznih aspekata poslovanja temeljem kojih stvara izvještaje i predviđanja za optimalno poslovanje. E-pourer i Inventory Management System proizvodi izrađeni su u suradnji s Yellow Apple d.d.