LOŠA PROGNOZA

Bill Gates oglasio se o protivnicima nošenja maski i prognozirao što nas čeka najesen

29.06.2020 u 09:41

Bionic
Reading

U listopadu i studenom, dodao je, neće biti dovoljan bolji zdravstveni tretman koji trenutno pomaže u smanjivanju broja preminulih već će biti nužne oštrije mjere ograničenja

Američki milijarder i filantrop Bill Gates nedavno je rekao kako Sjedinjene Države nisu blizu kraja borbi s koronavirusom uzročnikom bolesti COVID-19.

Uvjeren je kako će najesen doći do nove runde širenja virusa zbog toga što brojni ljudi sad odbijaju nositi masku i držati se pravila fizičke distance.

U listopadu i studenom, dodao je, neće biti dovoljan bolji zdravstveni tretman koji trenutno pomaže u smanjivanju broja preminulih već će biti nužne oštrije mjere ograničenja ako se Amerikanci odmah ne discipliniraju.

Suosnivač Microsofta već desetljećima financira, između ostalog, i razvoj cjepiva za suzbijanje raznih bolesti, a na mogućnost pandemije upozorio je tijekom TED Talka 2015. godine.

Govor Billa Gatesa na TED konferenciji 2015. na kojoj je upozorio na mogućnost pojave pandemije Izvor: Društvene mreže / Autor: TED

Gates je razočaran time što vlada predsjednika Donalda Trumpa nije preuzela predvodničku ulogu u borbi protiv virusa, kako na domaćem terenu tako i u inozemstvu, iako to kao svjetska supersila može i treba napraviti.

Zbog toga je stanje u SAD-u i svijetu općenito lošije no što je očekivao. Upozorio je kako se premalo poduzima kako bi bile pronađene osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima i poštivale mjere izolacije.

Štoviše, postoje političke skupine koje se aktivno protive nošenju zaštitnih maski. U jednom je trenutku čak i guverner američke savezne države Sjeverne Dakote Souglas Burgum, inače pripadnik Republikanske stranke, u jednom trenutku morao javno reagirati kako bi zamolio ljude da prestanu povezivati nošenje zaštitnih maski s političkim strankama i ideologijama.

Trenutno nam na ruku u borbi protiv koronavirusa svima ide toplije vrijeme, ali to neće potrajati vječno, naglasio je Gates. Kad stigne jesen i s njom niže temperature moglo bi biti puno problema.

Smatra kako će rješenje problema biti cjepivo i nada se kako će biti dostuno više od jednog te kako će biti masovno proizvođeno, piše Business Insider.