UDARIO U BOLNU TOČKU

Bill Gates kupio je Porsche. Elonu Musku to se nije svidjelo

19.02.2020 u 13:14

Bionic
Reading

Šefu Tesle nije dobro sjelo što je suosnivač Microsofta nabavio auto koji se pokazao bržim od njegovih

Bill Gates kupio je električni automobil. Iako je odao priznanje tvrtci Tesla za to što je natjerala druge proizvođače automobila na iskorak prema tom segmentu tržišta, ipak je odlučio kupiti vozilo njihovih konkurenara.

Kupio je, naime, Porsche Taycan.

Netko je Elonu Musku skrenuo pozornost na ovaj razvoj događaja. Pogađate, reagirao je. Oglasio se ovim tvitom:

Musk se i inače voli očešati o druge poznate ljude na Twitteru. Među omiljenim metama su mu šef Facebooka Mark Zuckerberg i prvi čovjek Amazona Jeff Bezos.

Ali, Gates je ponešto drukčiji slučaj jer s Muskom dijeli više toga. Primjerice, obojica cijene švedskog filozofa Nicka Bostroma, koji upozorava na opasnosti do kojih bi moglo doći ukoliko umjetna inteligencija nadmaši ljudsku. Obojica su se pojavila u TV seriji Teorija velikog praska.

S druge strane, Muska češće uspoređuju s pokojnim šefom Applea Steveom Jobsom, ne s Gatesom.

DIGITALNA ZABAVA

Ovo su najiščekivanije videoigre koje ćemo zaigrati u prvoj polovici 2020.

Pogledaj galeriju

Porscheov model Taycan trn je u Muskovom oku jer je turbo izdanje tog električnog automobila rekordno brzo odvozilo krug u njemačkom gradu Nürburgring.

Prvi čovjek Tesle najavio je kako će se i Model S okušati u tom trkalištu, a u studenom prošle godine se posvađao s ekipom iz TV emisije Top Gear nakon što su prikazali kako je Taycan pretekao Model S u utrci, piše Verge.