SEESTADT.WIEN

Beč je prvi grad na svijetu s vlastitom domenom

11.03.2014 u 13:19

Bionic
Reading

ICANN, tijelo koje nadzore i upravlja poslove oko vršnih internetskih domena, prije nekog vremena omogućio je registraciju različitih domena. Između ostalog omogućeno je registriranje doista personaliziranih, a Beč je navodno prvi grad u svjetu koji je iskoristio ovu priliku

Beč je uvođenjem top level domene (TLD) postao prvi grad u svijetu s vlastitom internet domenom. Poduzeća i organizacije locirane u Beču bit će prvi koji će moći zatražiti ovu domenu, a prvi krug prijava traje do 30. travnja ove godine.

Nakon toga slijede i svi ostali zainteresirani, čije će se prijedlozi zaprimati do 2. srpnja, a od 15. srpnja uslijedit će i otvorena registracija po principu first come – first serve.

‚Iz perspektive grada vlastita domena predstavlja ogromnu dodanu vrijednost jer će na taj način Beč postati još prepoznatljiviji u svijetu. Beč je uočio prednosti posjedovanja vlastite domene koja grad pozicionira kao prepoznatljivu marku i pridonosi unaprjeđenju gospodarstva. Beč, kao grad najugodniji za život, tako će i na internetu biti u samom vrhu‘, veseli se član bečkog poglavarstva za informiranje Christian Oxonitsch.

Prva internetska stranica s .wien domenom stranica je bečkog projekta izgradnje novog dijela grada u Aspernu - www.seestadt.wien