POBJEDNIK SHIFT-A

BabyWatch osvojio 10 tisuća dolara

27.05.2013 u 16:50

Bionic
Reading

U Splitu je završila trodnevna konferencija Shift. Pred više od 500 entuzijasta iz raznih krajeva svijeta predstavljeni su mladi inovatori iz svijeta informatičkih tehnologija

Tijekom prvog dana konferencije, zatvorenog za javnost, 32 startup tima imala su priliku predstaviti svoje proizvode i usluge pred investitorima, medijima i odabranima - njih 150.

Pola ih je ušlo u drugi krug. Na kraju je projektom s najboljom idejom proglašen BabyWatch, čiji su autori osvojili 10 tisuća dolara (točnije, 58 tisuća kuna).

Zadnja dva dana konferencije bila su prožeta brojnim predavanjima govornika iz cijelog svijeta, od čega je njih tridesetak stiglo iz Silicijske doline, Los Angelesa, Londona te Tokija.

Sudionici su imali prilike čuti iz prve ruke kako se to radi u planetarno popularnim startupima kao što je SoundCloud i na fakultetima poput Standforda, gdje se projekti ne rade po uzoru na Silicijsku dolinu, već se mostovi grade iz svoje sredine prema centru informatičke industrije.

'Vrlo je uzbudljivo sudjelovati u konferenciji kao što je Shift, prvenstveno jer su ovakvi događaji obično prvi znakovi formiranja novih i uzbudljivih ekosustava startupa', rekao je Mike Butcher, europski urednik TechCruncha

Uz sama predavanja, sudionici su imali prilike družiti se i razmijeniti iskustva na ležernijem dijelu koje se svaku večer održalo do ranih jutarnjih sati u nekoliko splitskih klubova.

'Iznimno smo zadovoljni odazivom i povratnim informacijama sudionika. Službeno objavljujemo da će Shift postati tradicija te sljedeće godine očekujemo barem dvostruko veću i bolju konferenciju', istaknuo je jedan od organizatora konferencije Ivan Burazin.