STIŽE U SUSJEDSTVO

Apple za vikend prodao pet milijuna iPhonea 5

24.09.2012 u 17:16

Bionic
Reading

Petica je za milijun uređaja pretekla prodaju pametnog telefona 4S, ali i manje no što se očekivalo. Više od 100 milijuna uređaja nadograđeno je na iOS 6

Ludnica oko iPhonea 5 se nastavlja. Appleov pametni telefon ostvario je za milijun primjeraka veću prodaju od svog prethodnika, dosegavši brojku od pet milijuna.

To je, samo po sebi, dojmljiv rezultat, iako ne i u skladu s očekivanjima nekih analitičara, koji su prognozirali šest, pa i deset milijuna.

No, izvjesno je kako će Apple s iPhoneom 5 učvrstiti dominantan položaj na tržištu pametnih telefona. Samsung, doduše, vodi po ukupnom broju prodanih uređaja, ali malo koja tvrtka može izazvati ovoliko uzbuđenja i iščekivanja vezanih uz novi proizvod, kao što je malo i onih koji mogu požeti zaradu kakvu Apple može.

iPhone 5 će, čini se, biti hit unatoč kritikama zbog razmjerno malih promjena u odnosu na prethodne verzije, odnosno zbog toga što su ključne značajke - veći zaslon i bežično povezivanje putem mreža 4G - trebale biti prisutne već i u modelu 4S, piše CNET.

Pa čak i usprkos velikom razočaranju Appleovim mapama, koje su se pokazale daleko inferiornijim u odnosu na Google Maps, čije su mjesto zauzele.

Appleovo novo čedo dosad je pobralo uglavnom pozitivne kritike. U četvrtak će se pojaviti u Austriji, Belgiji, Češkoj, Danskoj, Estoniji, Finskoj, mađarskoj, Irskoj, Italiji, Lihtenštajnu, Litvi, Luksemburgu, Nizozemskoj, Novom Zelandu, Norveškoj, Poljskoj, Portugalu, Slovačkoj, Sloveniji, Španjolskoj, Švedskoj i Švicarskoj.

Mi ćemo se, eto, morati još neko vrijeme strpjeti.