NE PADA IM NA PAMET

Apple vam neće pomoći u prijelazu na Android

14.01.2016 u 07:32

Bionic
Reading

Ako ste se ponadali kako će aplikacija Move to iOS dobiti pandan koji će olakšati migraciju podataka u suprotnom smjeru, imamo lošu vijest za vas

Kao i većina velikih tehnoloških tvrtki, Apple obično ne komentira glasine i nagađanja. Ipak, tu i tamo se oglase s demantijem.

Upravo to se i dogodilo: jabučari su zanijekali Telegraphovo izvješće prema kojem pripremaju službeni alat za migraciju koji bi trebao pomoći pri prijelazu s iOS-a na Android. 'U toj glasini nema istine', poručuju iz Cupertina, 'Potpuno smo fokusirani na privlačenje korisnika Androida i ide nam odlično.'

Besplatna Appleova aplikacija Move to iOS pomaže korisnicima Androida u prijenosu podataka na friško kupljeni iPhone. Telegraph je u članku ustvrdio kako je, pod ogromnim pritiskom europskih telekoma, Apple potiho počeo razvijati softver koji bi olakšao migraciju u suprotnom smjeru.

Inače, operativni sustav nije teško zamijeniti drugim ukoliko podatke držite i u računalnom oblaku, pod sigurnom lozinkom. Gnjavaže može biti oko transfera starih SMS-ova.

Više:Verge