RANO SU KRENULI

Apple testira iPhone 6 i iOS 7?

02.01.2013 u 17:05

Bionic
Reading

Kako je krenulo, nova izdanja pametnog telefona i operativnog sustava mogla bi se pojaviti tijekom ove godine, možda već u lipnju

Sajt Next Web javlja kako su razvojni programeri pronašli reference vezane uz iPhone 6.1, pogonjen operativnim sustavom iOS 7.

Zapisi u kojima se spominju nova izdanja popularnog pametnog telefona i operativnog sustava pokazuju kako su stigli s internetskih adresa iz Appleovog sjedišta u Cupertinu, što daje naslutiti kako su u tijeku testiranja kompatibilnosti s nekim popularnim aplikacijama.

Valja napomenuti kako je podatke te vrste moguće krivotvoriti, pa stoga vijest treba uzeti s rezervom. No, u Next Webu kažu kako podaci imaju jedinstveni IP digitalni otisak koji ih povezuje s Appleom.

Register upozorava kako su prethodni Appleovi javnosti još nepoznati uređaji prikrivali svoj identitet online, predstavljajući se kao već postojeći te da bi cijela priča mogla biti još jedan u nizu Appleovih trikova.

Apple je iPhone 5 na tržište pustio krajem rujna prošle godine. Pokaže li se da su testiranja doista već u tijeku, njegov bi se nasljednik mogao pojaviti ove godine, možda već tijekom konferencije WWDC u lipnju.