NOVI PATENT

Apple radi na tome: Za grupne selfije uskoro nećemo morati biti blizu jedni drugima

09.06.2020 u 06:51

Bionic
Reading

Apple je dobio patent koji omogućava izradu skupnih autoporteta na daljinu koje sudionici mogu mijenjati i prilagođavati

Appleu je odobren patent za softver koji bi generirao 'sintetičke grupne selfije', odnosno omogućio snimanje skupnih autoportreta uz održavanje fizičke distance snimanih osoba zbog, recimo, pandemije poput ove koronavirusa.

Zasad nije poznato hoće li ova značajka - zaživi li ikad, naravno - biti dostupna za iPhone, iPad ili oba Appleova uređaja.

No, ako ju jabučari upogone trebala bi omogućiti slanje poziva za selfie i potom izraditi jednu zajedničku fotografiju od više njih. Za to bi mogla upotrijebiti fotografije, pohranjene video zapise ili nešto što će uhvatiti tijekom streaminga uživo.

Korisnici će moći zadržati izvorni selfie, skupa s grupnom inačicom, a osoba koja je poslala pozivnice i svi koji su sudjelovali moći će konačni uradak mijenjati (primjerice, postaviti se na drugu poziciju na snimci).

Moglo bi se učiniti kako su u Appleu imali upravo situacije poput pandemije na umu kad su tražili patent za ovu tehnologiju, ali to se ne čini izvjesnim. Zahtjev je predan još 2018. godine, naime, piše Verge.