POTRAŽNJA U PADU

Apple proizvođačima komponenti poručio: Ne očekujte povećanje narudžbi

02.12.2021 u 10:00

Bionic
Reading

Kao i svaka druga tehnološka kompanija, Apple je suočen sa problemima u opskrbi poluvodiča, no to nije sve s čim se trenutno suočavaju

Apple je svojim proizvođačima komponenti za uređaje najavio smanjenje narudžbi zbog navodnog pada potražnje, piše Bloomberg. Premda je kompanija već smanjila broj naručenih uređaja na 80 milijuna s izvornih 90 milijuna, navodno je pokušavala nadoknaditi pad za iduću godinu. Sad Apple partnerima najavljuje da neće dobiti povećan broj narudžbi.

Kao i svaka druga tehnološka kompanija, Apple je suočen sa problemima u opskrbi poluvodiča. Firmin direktor Tim Cok rekao je da je zarada u prošlom kvartalu pala za 6 milijardi dolara zbog udara pandemije na južnoazijske proizvođače te da kompanija ovog blagdanskog kvartala očekuje još jači udar.

  • +6
iPhone 13 Pro slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Ako je Bloombergovo izvješće točno, to znači da Apple 13 nije postigao uspjeh koji je očekivao - čak i uz ograničenja koja donosi globalna nestašica čipova. Izvorni plan bio je napraviti 90 milijuna uređaja za 2021., što znači da je Apple očekivao bolju prodaju s obzirom da inače naručuje samo 75 milijuna.

Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina/Matej Grgić