ONE MORE THING

Apple najavio još jedan događaj: Hoće li predstaviti prve prijenosnike s vlastitim procesorima?

03.11.2020 u 12:19

Bionic
Reading

Apple je prijelaz na vlastite procesore najavio u lipnju ove godine tijekom konferencije WWDC. Obećali su kako će do toga doći do kraja ove godine

Apple je za utorak, 10. studenog, najavio događanje One More Thing, tijekom kojeg će - kako se očekuje - predstaviti prva prijenosna računala s Appleovim procesorima Silicon koji se temelje na arhitekturi ARM.

Apple je u svojim laptopima od 2005. godine dosad koristio Intelove procesore.

Zanimljivo, u najavi događanja korišten je izraz One More Thing (I još nešto, u slobodnom prijevodu) za kojim su Appleovi čelnici - naročito glavni izvršni direktor Steve Jobs dok je bio živ) - često posezali tijekom većih najava proizvoda. Zadnji put su to učinili kad su najavljivali iPhone X 2017. godine.

Apple je prijelaz na vlastite procesore najavio u lipnju ove godine tijekom konferencije WWDC. Obećali su kako će do toga doći do kraja ove godine.

Do promjene dolazi zbog razloga sličnih onima koji su ih nagnali na korištenje Intelovih čipova prije 15 godina: smatraju kako mogu dobiti bolje performanse uz nižu potrošnju energije ako koriste vlastiti hardver temeljen na ARM-u.

Nagađa se kako će krenuti s MacBookovima, ali čini se kako im je cilj s vremenom uvesti svoje procesore u sve proizvode, od prijenosnika do stolnih računala, piše Verge.

Osim novih Macova očekuje se kako će Apple predstaviti i operativni sustav macOS 11 Big Sur, također najavljen na WWDC-u.