KREĆE 7. SIJEČNJA

Aplikacije će biti zvijezde CES-a

03.01.2014 u 17:02

Bionic
Reading

Od bespilotnih letjelica do inteligentnih automobila, brava na daljinsko upravljanje interaktivnih naočala, uređaji s aplikacijama najavljeni su kao zvijezde sajma potrošačke elektronike International CES sljedećeg tjedna u Las Vegasu

Veliko godišnje okupljalište sektora otvara se službeno u utorak na četiri dana s ciljanih 152 tisuće posjetitelja.

'Vidjet ćemo puno stvari na temu interneta, sve te sprave koje nisu tablet, smartphone ili računalo, ali su povezane s internetom', kazao je Frank Gillett, analitičar ureda za istraživanje Forrester. 'Na primjer, automobil koji vas upozorava da vozite prebrzo ili brava koja se otključava smartphoneom.'

'Internetski predmet postao je središnja tema', ocjenjuje Tara Dunion, glasnogovornica američke udruge elektronike za široku javnost CEA koja organizira sajam.

CES je najveće svjetsko okupljalište aplikacija. 'Aplikacije su postale integralni dio našeg svakodnevnog života, a koriste se u telefonima, računalima, tabletima i nosivim tehnologijama poput interaktivnih satova ili naočala', ističe Gary Shapiro, predsjednik udruge CEA.

Organizatori su predvidjeli tematske zone koje okupljaju proizvode namijenjene djeci, odraslim osobama ili domaćicama i to u domeni zdravlja, robotike ili nosive tehnologije.