INFOGRAFIKA

Androidaši u prosjeku imaju 95 instaliranih aplikacija

27.08.2014 u 06:54

Bionic
Reading

Yahoo je ranije ove godine kupio napredni Android launcher Aviate, a u lipnju je servis i službeno izašao iz beta faze. Posrijedi je dodatak za Android uređaje koji automatski organizira aplikacije te prikuplja osobne i lokacijske podatke, što uključuje i vremenske prognoze, stanje u prometu i drugo, izvještava TNW. Zahvaljujući tome, ovaj Yahooov servis prikuplja i mnogo podataka o korisničkim navikama

Tako se dolazi do prosječnog iznosa od 95 instaliranih aplikacija na Android uređajima, uz kakvih 100 dnevnih interakcija s appovima. U konačnici, korisnici Androida aktiviraju prosječno 35 aplikacija svaki dan, što je dosta visok iznos. Među njima, ne začudo, najviše pažnje uzimaju sat, kalendar, Facebook i Google Maps.

Yahoo ne pruža potpuni uvid u podatke Aviatea, poput toga na koliko je točno uređaja preuzet ovaj launcher, no na Google Play trgovini se može pronaći okviran podatak o milijun do pet milijuna preuzimanja pa podaci u infografici imaju nekakvog smisla:

Naravno, pri svemu ovom valja imati na umu da su korisnici Aviatea i drugih launchera nešto napredniji pa podatak o velikom broju korištenih aplikacija ne čudi pretjerano. Kakva je stvarna situacija vjerojatno može reći samo Google.