ŠTO KRIJE GOOGLE?

Android O u konačnom izdanju možemo očekivati za tjedan dana!

14.08.2017 u 15:40

Bionic
Reading

Ako je za vjerovati poznatom autoru IT glasina Evanu Blassu, Android O bi svjetlo dana trebao ugledati možda već 21. kolovoza

Android Nougat (7.0, 7.1) sada se nalazi na nešto više od 10 posto svih aktivnih Android uređaja prema podacima iz Googlea. No, to neće spriječiti skoro otkrivanje najnovijeg izdanja najraširenije mobilne platforme na svijetu...

 

Nažalost, nitko još uvijek ne zna kako će se punim imenom zvati Android O (oblatne su, jasno, isključene iz računice). Hoće li u igri biti kakvo brand ime poput keksa Oreo ili nešto treće, saznat će se vrlo brzo. Slične informacije poput Blassa je ponudio i David Ruddock, autor stranice AndroidPolice, iako dodaje kako 'ne želi upropastiti iznenađenje punog imena' Androida O: 

Među ostalim informacijama iz IT glasina, ovaj put se za otkrivanje nadolazećeg izdanja mobilne platforme u Googleu spremaju na mnogo veći spektakl od samog otkrivanja nove statue.

Ruddock je dodao još i kako se vlasnici postojećih Google Pixel uređaja (Pixel i Pixel XL) mogu pripremiti na to da će isti dan po otkrivanju imati pristup nadogradnji na najnoviji OS. Android O, podsjetimo, donosi niz novih značajki, no tu su i klasična poboljšanja brzine u radu, optimizacije potrošnje baterije i dr.