ROBOTIKA

Amazon je predstavio novog robota za dostavu - upoznajte Scouta

24.01.2019 u 10:52

Bionic
Reading

Trgovački div je sredinom tjedna službeno objavio početak testiranja dostave uz pomoć autonomnog robota pod imenom Amazon Scout

Amazon, vaš prijateljski web dućan iz susjedstva predstavio je novog člana svoje sve veće robotske flote. Amazon Scout službeno je ime najnovijeg testnog programa dostave kojeg je kompanija predstavila u srijedu 23. siječnja. Scout je autonomno vozilo veličine malog hladnjaka koje putuje nogostupom i robu doslovno dostavlja na vaš prag.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Amazon

'Električni robot razvio je tim iz Amazonovog laboratorija za istraživanje i razvoj' napisao je voditelj projekta Sean Scott. 'Vozilo se može kretati oko svih prepreka, uključujući kućne ljubimce i pješake', slovi u službenom blogu.Testna flota od šest robota radit će u oblasti County u američkoj državi Washington - u blizini Amazonovog sjedišta u Seattleu. Svi kupci koji u testnom području naruče iz Amazona (uključujući jednodnevnu i dvodnevnu dostavu) mogu zatražiti da im robu dostave roboti Scout.

INTERNET ZA POČETNIKE

Pet trikova koji će vam olakšati život na internetu

Pogledaj galeriju

Scout prestigao letećeg brata

Amazon naglašava da planira pričekati rezultate testiranja prije nego što novu vrstu dostave prošire i na druge lokacije. U početku će robote pratiti zaposlenici Amazona, a konačni cilj je da robot sam pronađe put do cilja.

Amazonova dostava robotima Scout prestigla je dugo najavljivanu dostavu letećim dronovima koja je objavljena još 2013., no i dalje nije ušla u sveobuhvatno testiranje. Jedino pitanje koje preostaje je biste li vi dozvolili da vam roboti pred vrata dostavljaju kupljenu robu ili biste taj posao radije dodijelili pouzdanim lokalnim poštarima?