UREĐAJ STIŽE SVAKI TREN

A sada i službeno upoznajte BlackBerry KEYone

04.05.2017 u 06:31

Bionic
Reading

Na sajmu mobilnih tehnologija Mobile World Congress u Barceloni početkom godine otkriven je novi QWERTY BlackBerry uređaj, KEYOne. Iako je došlo do manjih odgoda, uređaj bi svakog trenutka trebao ugledati svjetlo dana, čemu svjedoče i prvi filmići na YouTubeu

Vrijedi podsjetiti kako je BlackBerry KEYOne kineskog proizvođača TCL zapravo BB klasik - s tom razlikom da je na platformi Android 7.1 Nougat. Tu su 4,5-inčni zaslon osjetljiv na dodir, 12-megapikselna kamerica, baterija od 3.505mAh, BlackBerry sigurnosni softver (i brdo drugih pripadajućih aplikacija), vrhunska kvaliteta izrade i...povisoka cijena (~600€). 

U hardverskom smislu, srce uređaja čini Qualcommov Snapdragon 625, uparen s 3GB radne memorije. Iako nije riječ o vrhunskom čipu namijenjenom mobilnim perjanicama, uređaj bi trebao raditi bez većih problema i s više aplikacija istovremeno. 

BIlo kako bilo, potpuno je jasno kako je BlackBerry KEYOne uređaj namijenjen praktički isključivo okorjelim BB fanovima i teško da će imati kakvu značajniju ulogu na tržištu.  

KEYOne možda izgleda kao prepakirana starina, no donosi toliko potrebno osvježenje u BB segment. U skladu s tim, tvrtka je odlučila objaviti niz filmića koji služe za upoznavanje starih korisnika s novitetima. Jasno, tu je i par filmića koji služe za olakšavanje prijelaza vlasnicima iPhonea i drugih Android pametnih telefona:

BlackBerry KEYone Keyboard Shortcuts Autor: BlackBerry Mobile
How to switch from an iPhone to the BlackBerry KEYone Autor: BlackBerry Mobile
How to switch from an iPhone to the BlackBerry KEYone Autor: BlackBerry Mobile
How to quick launch the BlackBerry KEYone camera Autor: BlackBerry Mobile

Više detalja moguće je vidjeti na službenom YouTube kanalu BlackBerry Mobile