ZANIMLJIVO

5 aplikacija i web odredišta za prave kavoljupce

26.07.2017 u 08:03

Bionic
Reading

Ne možete zamisliti početak dana bez šalice vruće kave? Pogledajte aplikacije i web odredišta koja se u digitalnom svijetu bave vašim omiljenim napitkom

1) How to Brew Coffee

Web odredište američke udruge National Coffee Association (NCA) nudi opsežne informacije vezane uz kavu, u rasponu od kuhanja do pohrane, kao i niz savjeta kako što bolje pripremiti kavu i u njoj uživati.

2) I Love Coffee

Blog na kojem ćete naći pregršt infografika tematski vezanih uz kavu. Moguće je kako ste neke već vidjeli na Facebooku i drugim društvenim mrežama, a da niste ni znali odakle dolaze. 

Zanimljivo, autorica Ryoko Iwata sve do 2009. godine nije pila kavu jer joj se nije sviđala. Više ga ne osvježava redovno, no na raspogalanju vam je hrpa materijala a postoji i stranica na Etsyju na kojoj je moguće naći poklone za kavoljupce.

3) Coffee Spec

Imate omiljeni recept za kavu? Ovaj besplatni alat pomoći će vam u izradi infografike kojom ćete drugima prenijeti upute kako se kuha prava kava.

Možete odabrati vrstu kave (turska, espresso, ledena...), jačinu, količinu i vrstu mlijeka te količinu i vrstu šećera. Aplikacija se ne ograničava na kavu, ali nudi najviše sadržaja vezanog uz nju. 

4) Caffeine Informer

Eto web odredišta punog statističkih podataka o kavi i napicima koji se na njoj temelje. Između ostalog možete baciti pogled u kafeinsku bazu podataka i izračunati koliko kafeina ima u kojoj kavi u ponudi lanaca kao što su Starbucks i Costa Coffee, kao i koliko te tvari unosite u organizam redovno. 

5) Seattle Coffee Gear’s YouTube Channel

Seattle Coffee Gear (SCG) je trgovina proizvodima temeljenima kavi. U video zapisima na njihovom kanalu na YouTubeu glavnu ulogu često preuzima njena osnivačica Gail Williams. U video zapisima uspoređuju aparate za kavu, tehnike kuhanja, recepte i slično, piše Make Use Of

Chemex vs Drip Coffee Maker | Comparison Izvor: Društvene mreže / Autor: Seattle Coffee Gear