SRETAN ROĐENDAN

40 godina legendarnog Ponga

30.11.2012 u 10:35

Bionic
Reading

Nova verzija legendarne igre u srcu je i dalje Pong, ali je prilagođena pametnim telefonima i tabletima, a trenutno je dostupna samo za iOS

Prije točno 40 godina Atari je na tržište izbacio Pong. I legenda je stvorena.

Od skromnih početaka u salonima za videoigre u SAD-u davne 1973. do danas, Pong je osvojio svijet i upoznao ga s potpuno novim oblikom zabave. Udaranjem loptice s jedne strane ekrana na drugu.

Atari je stoga veliku obljetnicu odlučio obilježiti izdavanjem nove verzije legendarne igre, pod imenom Pong World.

Novu verziju legendarnog Ponga napravila je grupa developera iz Indije pod imenom zGames, koja je pobijedila na Atarijevom Pong Indie Developer Challenge i osvojila 50 tisuća dolara.

'Zaista smo impresionirani kreativnošću i originalnom vizijom indijskih developera. Pong World je izvrsno odavanje počasti jednom od legendarnih naslova naše tvrtke, a igračima daje svježi novi izgled klasične igre koju znamo i volimo', izjavio je povodom predstavljanja Pong Worlda Giancarlo Mori iz Atarija.

Prilagođena je današnjim korisnicima - moguće ju je igrati na pametnim telefonima i tabletima, grafika je u skladu s vremenom, a uvedeni su i novi nivoi te dodatne opcije.

No, u biti to je i dalje ona ista igra u kojoj igrači pokušavaju nadmudriti jedan drugoga i postići bod lopticom i 'virtualnim reketom'.

Sretan ti rođendan Pong!

Atarijev Pong World