SAMSUNG EUROPEAN FORUM

3D televizija na Samsungov način

23.02.2010 u 11:05

Bionic
Reading

Tijekom jučerašnjeg dana u Austria Centru u Beču započeo je drugi po redu Samsungov europski izložbeni sajam Samsung European Forum. Pred stotinama novinara, distributera i partnera SangHeung Shin, predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije Samsung Electronics, predstavio je nove Samsungove proizvode za 2010. godinu

Centar Samsungovog izložbenog prostora na sajmu Samsung European Forum bila je rezervirana za serija novih Full HD 3D LED televizora serije LED 7, LED 8 i LED 9. Svi Samsungovi Full HD 3D proizvodi imaju Samsungov jedinstveni ugrađeni 3D procesor i emitere koji omogućuju kompatibilnost s mnogostrukim 3D standardima. Za gledanje takvih trodimenzionalnih sadržaja Samsung je pripremio i pripadajuće naočale koji omogućuju ovaj doista impresivan prikaz slike.

Moramo priznati da smo demonstracijom novih 3D televizora zaista impresionirani i skloni smo se složiti sa Samsungovim najavama o trodimenzionalnom prikazu kao budućnosti gledanja televizije.

Da bi to osigurao, Samsung je najavio da postaje prva svjetska kompanija koja će tržištu već sljedećeg mjeseca isporučiti sve potrebno za gledanje 3D sadržaja - Full HD 3D televizore i to LED, LCD i plazme, izuzetno elegantan 3D Blu-ray player, 3D sustave kućnih kina, 3D naočale te 3D sadržaje.

Nažalost, sadržaji koje je moguće gledati na ovaj način još uvijek su ograničeni na tek šačicu 3D naslova koje možemo nabrojati na prste jedne ruke, a o televizijskom 3D prijemu na našim, ali i svjetskim tržištima, još je uopće izuzetno rano govoriti kao o standardu.

Fotoaparati za svaki segment korisnika

Četiri nova fotoaparata i kamere u 2010. godini – EX1, WB 2000, HMX-U20 nove NX10 leće – Samsungova je paleta proizvoda u ovom segmentu. EX1 je digitalni fotoaparat sa 10 mpx te f/1.8 lećom za širi raspon koraka otvaranja i plitku dubinu polja, da bi korisnici mogli snimati bolje fotografije u slabo osvijetljenom okruženju.

WB2000 je izrazito brz, kompaktan fotoaparat sa 10 mpx i dvostrukim načinom za snimanja da bi se u isto vrijeme moglo snimiti fotografiju i snimati video u full-HD. Ugrađena USB veza na ultra kompaktnoj kameri HMX-U20olakšava dijeljenje snimljenog materijala odmah nakon snimanja. Tijekom 2010, Samsung će predstaviti osam novih leća za NX10, koje će povećati mogućnosti korisnika.

Prvi val u Samsungovom mobilnom oceanu – Samsung Wave

Samsungov mobitela Wave, prvi na Samsungovoj mobilnoj platformi Wave imali smo prilike vidjeti na predstavljanju prošloga mjeseca na sajmu Mobile World Congress u Barceloni. Uređaj posjeduje prvi na svijetu Super AMOLED, zaslon za svjetliju i jasniju površinu bez refleksija. Također, Wave će nudi i novo inovativno korisničko sučelje TouchWiz 3.0 te dodatak društvenu povezivost Social Hub online  približio korisnikima mobitela. Samsung je također predstavio i Monte, telefon s mogućnostima za povezivanje i ugrađenim GPS mogućnostima koje pokreće Google Maps.

Samsung Apps, online dućan aplikacija koji je na mobilnim telefonima predstavljen prošle godine nastavlja širenje tijekom 2010. tako da što će do kraja godine Samsung Apps biti dostupan korisnicima mobilnih telefona u 50 zemalja, pa tako i u Hrvatskoj.

Kompanija je predstavila i svoj prvi čitač digitalnih sadržaja eBooks, oznaka E60 veličine šest inča te E100 veličine 10 inča. Rastući sektor eReadera bogatiji je sada i za Samsungove proizvode, a od konkurencije se razlikuju po tome što nude nude mogućnosti čitanja, pisanja i dijeljenja informacija.

Prijenosna računala impresivnog trajanja baterije

U isto vrijeme, Samsungova prijenosna računala P580 i R580 te netbookovi N210 i NB30 posjeduju opcije koje poboljšavaju performanse te vijek trajanja baterije. Moderno i izdržljivo prijenosno računalo Samsung P580 dostupno je zajedno s Intelovom Calpella platformom te ima 16:9 LED Backlit LCD i nVidia grafički procesor, a ugrađena baterija nudi do impresivnih 13 sati autonomije, a model multimedijalnog prijenosnog računala oznake R580 ima 'nevidljivi' touch pad koji je uklopljen u predio za naslanjanje dlana, a nudi do 11 sati autonomije.

Kako bilo, Samsung je za ovu godinu pripremio podosta zanimljivih proizvoda i usluga, i to u svim segmentima potrošačke elektronike. European Forum, koji se održava od 22. do 26. veljače, prvi put je održan prošle godine s ciljem predstavljanja Samsungovih proizvoda i strateških najava kroz viziju za regionalno tržište, a ako požurite, još uvijek možete iz prve ruke pogledati i isprobati sve novitete iz te kompanije.