TO JE MEGAPREMIJERA

20 tisuća novih proizvoda na CES-u

09.01.2012 u 09:17

Bionic
Reading

Globalna potrošnja u području tehnologije u 2012. mogla bi prvi put premašiti bilijun dolara, najavljeno je uoči jednog od najvećih svjetskih tehnoloških sajmova

'Tri i pol milijarde ljudi', citira Los Angeles Times direktora za industrijske analize sajma Consumer Electronics Show Stevea Koeniga, 'i svi žele televizore, mobitele... To je ogromna tržišna prilika. Ne znam kad ćemo dostići dva bilijuna, ali nastavi li rast ovim tempom, vjerojatno nećemo dugo čekati'.

Rast neće biti ograničen samo na zemlje u razvoju. Bilježit će ga i razvijene zemlje, poput SAD-a. No najveći doprinos dat će zemlje poput Kine i Brazila. Očekuje se da će biti više jeftinijih pametnih telefona te da će se LCD televizori dobro prodavati.

Dok se ljudi diljem svijeta spremaju na kupovinu još više uređaja, ta industrija ulazi u drugu fazu digitalne revolucije, a potrošači mogu očekivati da će se novi uređaji još tješnje uklopiti u njihove živote.

Tehnološke tvrtke izbacivat će na tržište nove pametne telefone i tablete koji će biti multifunkcijski i moći će zamijeniti uređaje stare škole, poput kamkordera. A moći ćemo ih i u većoj mjeri nego dosad prilagođavati svojim željama i potrebama.

Ti su trendovi najavljeni na događanjima dan uoči početka CES-a, jednog od najvećih svjetskih tehnoloških sajmova. Počinje 10. i trajat će do 13. siječnja u Las Vegasu.

Očekuje se da će na sajmu biti predstavljeno oko 20 tisuća novih proizvoda. Mnogi će biti pametni telefoni, koji će sve više biti poput osobnih računala koja možemo nositi u džepu. Također, očekuje se premijera 30 do 50 novih ultrabookova, tankih i laganih prijenosnika koji će pokušati konkurirati Appleovu MacBooku.

Više o CES-u doznajte na njegovim službenim stranicama.

Što je novo na ovogodišnjem CES-u? Pogledajte najavni video: