zabio je i gol

Zlatko Dalić ima razloga za zadovoljstvo; nakon teške operacije na teren se vratio Josip Pivarić

10.07.2019 u 14:33

Bionic
Reading

Nakon brojnih ozljeda koje su doslovno desetkovale hrvatsku nogometnu reprezentaciju prošle sezone, sad je vrijeme za puno pozitivnije vijesti. Tako se na teren nakon gotovo šest mjeseci pauze vratio Josip Pivarić (30) pa Zlatko Dalić ima rješenje više na 'problematičnoj' poziciji lijevog beka

Hrvatski reprezentativac Josip Pivarić (30) uspješno se oporavio nakon teške ozljede prednjeg križnog ligamenta koljena i operacije koju je 'odradio' početkom veljače ove godine.

Pivarić se dugo mučio s tim koljenom, a početkom ove godine, posljednjeg dana zimskog dijela priprema kijevskog Dinama na pripremnoj utakmici pukao mu je prednji križni ligament lijevog koljena i to u 85. minuti! Josipu to nije bila prva takva ozljeda jer mu je u siječnju 2015. godine pukao ligament - desnog koljena. Obje su mu se ozljede dogodile na isti dan, 26. siječnja!

'Prednost svega je da znam što me čeka, jer sam već prošao ovakvu operaciju i rehabilitaciju. To je specifičan oporavak, nema čekanja i odmaranja, nego žestok rad od drugog dana nakon operacije nadalje. S druge strane ta su saznanja i opterećujuća, jer je taj rad mukotrpan, psihički naporan, dug', kazao je tada nakon operacije Josip Pivarić.

No, sada je sve iza njega, u sklopu ljetnih priprema uspio je ući u završni dio oporavka te nastupiti u prijateljskom ogledu kijevskog Dynama s Zirlom u Austriji.

  • +5
Josip Pivarić Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Dynamo je regionalnog ligaša pobijedio rezultatom 5:0, a Pivarić je u igru ušao u 60. minuti umjesto Šabanova. U 83. minuti hrvatski se branič upisao u strijelce, postigavši posljednji gol svoje momčadi udarcem s lijeve strane u bliži kut.

Pivarić ima 26 nastupa za 'vatrene', a prošle je jeseni zaigrao u dvije utakmice Lige nacija - gostujućoj protiv Španjolske te domaćoj protiv Engleske.

Ovo je sjajna vijest za izbornika Zlatka Dalića, Pivarić će dobro doći kako bi 'pokrpao' problematično mjesto lijevog beka u nastavku kvalifikacija za plasman na EP 2020. godine.