neočekivani transfer

Diego Simeone prekrižio igrača čiji je povratak platio čak 66 milijuna eura; problematični se napadač vraća u Englesku

10.07.2019 u 12:49

Bionic
Reading

Atletico Madrid ostaje bez još jedne od svojih zvijezda. Ovog su ljeta 'rojiblancose' već napustili Diego Godin, Gelson Martins te Rodri i Lucas Hernandes, a čeka se i potvrda transfera Antoinea Griezmanna u Barcelonu, na izlaznim je vratima i Diego Costa

Čini se kako je Diego Simeone odlučio graditi potpuno novu momčad Atletica. 'Počistio' je većinu 'starih kadrova', neke od klupskih legendi s podosta su gorčine napustile Madrid, ali Cholo očito ima viziju nekog novog Atletica, a tu nema mjesta emocijama.

Tako je među prvima otišao Diego Godin (33), nakon dugih devet sezona karijeru nastavlja u milanskom Interu. Nakon njega prodani su Gelson Martins, Rodri i Lucas Hernandes, pa Mensah, Vietto... Ukupno je na prodaji igrača Atletico zaradio oko 200 milijuna eura, još će stotinjak milijuna eura zaraditi kad transfer Antoinea Griezmanna u Barcelonu postane služben.

Na Wanda Metropolitano je stigao portugalski dragulj Joao Felix za kojeg je Atletico Banfici 'istovario' 126 milijuna eura, Realu je za Marcosa Llorentea plaćeno 40 milijuna, a Brazilac Felipe iz Porta koštao je 'samo' 20 milijuna eura. No, Atletico je i dalje 'u plusu', a bit će još i više jer je Diego Simeone odlučio riješiti se problematičnog brazilskog napadača sa španjolskom putovnicom Diega Coste (30)!

Da, Simeone će bez previše emocija reći 'zbogom' napadaču za kojeg je u siječnju 2018. godine Chelseaju platio čak 66 milijuna eura. I ne bi u tom poslu bilo ničeg čudnog da ga taj isti Simeone u ljeto 2014. godine nije poslao u Chelsea za 'samo' 40 milijuna eura.

Costa se u posljednje dvije sezone u Atleticu nije uspio nametnuti, daleko je od idealne forme, prečesto ozlijeđen, a i dalje problematičan - kako na terenu, tako i izvan njega.

  • +3
Diego Costa Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Engleski mediji sada donose kako je Diego Costa sve dogovorio te karijeru nastavlja u Engleskoj. Pristao je na sve uvjete koje su mu ponudili Wolverhampton Wanderersi te bi im se u sljedećih nekoliko dana i službeno trebao pridružiti. Tražio ga je i Everton, ali Costa se odlučio za W'hampton jer će igrati Europsku ligi (treba ju izboriti kroz kvalifikacije!).

Momčad Wanderersa sjajno napreduje otkako je na klupu sjeo portugalski stručnjak Nuno Espirito Santo (45) koji joj je dao izraziti 'portugalski štih' jer su tu brojni njegovi zemljaci - golman Rui Patricio, pa Joao Moutinho, Ruben Neves, Ivan Cavaliero, Diego Jota, Pedro Goncalves, te bi se Costa s njima sjajno uklopio, posebice jer ga u napadu čeka Meksikanac Raul Jimenez.

S Diegom Costom W'hampton automatski 'puca' od ambicija, kako u Europskoj ligi, tako i u engleskom prvenstvu, bili bi 'vukovi' pravo osvježenje i opasna 'plutajuća mina' za sve protivnike.