ostaje na old traffordu?

Zidane ne odustaje od Pogbe, ali iz Manchestera je stigao odgovor: Mi smo United, ne moramo prodavati igrače!

10.07.2019 u 10:57

Bionic
Reading

Paul Pogba je s momčadi Manchester Uniteda otputovao na turneju po Australiji, Singapuru i Kini, no priča oko njegovog eventualnog odlaska s Old Trafforda i dalje je aktualna. Zinedine Zidane i dalje je fokusiran samo na njegovo dovođenje u Real Madrid, Pogba mu je prva i najveća želja...

Paul Pogba (26) stigao je u ljeto 2016. godine u Manchester, bolje rečeno vratio se na Old Trafford, a 'crveni vragovi' su Juventusu za njega platili čak 105 milijuna eura.

No, francuski se veznjak baš i nije iskazao, za toliki se novac od njega na terenu očekivalo puno više. Dodatan je problem bilo i njegovo ponašanje, česti sukobi s nezadovoljnim navijačima, ljubomornim suigračima, a o borbi s bivšim trenerom Joseom Mourinhom da i ne govorimo.

Cijelo je vrijeme Pogba praktički tražio izlaz, 'sanjao' je ili povratak u Juventus ili odlazak u PSG. U ovom prijelaznom roku situacija se dodatno 'zakuhala', Juve je odustao jer Pogba im je ipak preskup (mogu ponuditi maksimalno 120 milijuna eura), a PSG se prvo mora riješiti svojih 'kapitalaca' poput Neymara ako misli nešto kupovati. Zato se u priču upleo Real Madrid.

Zinedine Zidane označio je Paula Pogbu kao svoj prvi izbor iako je već kupio Edena Hazarda, Luku Jovića, Mendyja, Rodryga, Militaa te na njih potrošio okruglo 300 milijuna eura!

Ima Real dovoljno novca, a imat će još i više posebice kad proda Balea i/ili Isca te kad 'utopi' Jamesa Rodrigueza.

Jasno je to i čelnicima Manchester Uniteda koji će na sve načine pokušati zadržati Pogbu. Zato su odredili odštetu, a ona je ni manje ni više - 180 milijuna eura!

Sigurno je samo jedno, Paul Pogba neće biti na prodaju sve dok United ne dovede pojačanja, bez obzira na sav pritisak iz Madrida jer Real je za njega spreman ponuditi Balea i novac. No, iz Uniteda je ta ponuda - 80 milijuna eura i Bale za Pogbu - glatko odbijena odmah u startu.

  • +17
Francuski nogometaš Paul Pogba Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, Zinedine Zidane ne može biti zadovoljan, posebice nakon što je s dalekoistočne turneje Uniteda stigla jasna poruka trenera 'crvenih vragova' Ole Gunnar Solskjaera.

'Naravno da sam razgovarao s Pogbom', kazao je Solskjaer i nastavio:

'Koliko sam ja upoznat sa situacijom, nijedna ponuda nije stigla za bilo kojeg od naših nogometaša. Mi smo Manchester United i mi ne moramo prodavati igrače!'

Na kraju se trener Uniteda osvrnuo i na svoj odnos s 'problematičnim' francuskim reprezentativcem.

'Na njega se prije svega vrši veliki medijski pritisak. A on u stvari ima zlatno srce i nikad u stvari niti nije bio problem', zaključio je Ole Gunnar Solskjaer.