SRAMOTA

Zirdum 'kroji' igračicama, HNS ne reagira

22.04.2010 u 08:09

Bionic
Reading

Bez obzira na to što je član izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Šime Zirdum pod suspenzijom, on i dalje šefuje u ženskom nogometu, bar kada je riječ o utakmicama ŽNK Viktorije

Šime Zirdum je nepravomoćno osuđen za zlostavljanje maloljetnice. Suspendiran je s dužnosti člana izvršnog odbora HNS-a, kao i s mjesta predsjednika ŽNK Viktorije , no to ga ne sprečava da vedri i oblači u ženskom nogometu.

Žalili su se iz ŽNK Plamena iz Križevaca da je Zirdum tražio novac za puštanje utakmice od Viktorije, a kada je to odbijeno, sudac je dijelio pravdu na štetu gošći. Osim toga, u javnost je procurilo da je krađu na travnjaku promatrao bez reakcije i delegat spornog susreta Marko Blažević koji je 'tradicionalno' na susretima Viktorije.

No, to nije sve jer je u redakciju SN-a stigla i prijava ŽNK Omble iz Dubrovnika s datumom 12. travnja. Oni su željeli snimati utakmicu, ali im je to prvo zabranio Šime Zirdum, a zatim i delegat Marko Blažević. Gostima je snimanje omogućeno tek kada je pozvana policija koja je cijelo vrijeme bila prisutna, sve dok ekipa Omble nije odigrala susret i otputovala kući.

Naravno, po starom običaju iz HNS-a nisu željeli komentirati ove optužbe, kao ni kada je Zirdum bio optužen za seksualno napastovanje. Nogomet u Hrvatskoj je na niskim granama, a inertnošću Saveza, koji zatvara oči na Zirdumov 'rad' još više propada.