pun pogodak

Zbog ove prekrasne direktorice, nogomet u Engleskoj dobiva drugu dimenziju

08.04.2018 u 11:37

Bionic
Reading

Iako smo navikli da u nogometu, posebno onom na najvišem nivou, na najodgovornijim funkcijama gledamo muškarce, u engleskom Mansfield Townu imaju drugačiju politiku. Prva osoba kluba je prekrasna direktorica Carolyn Radford

Mansfield Town klub je koji se natječe u League Two i trenutno se nalazi na osmom mjestu tablice, s mogučnošću da izbori kvalifikacije te se sljedeće godine pomakne u viši rang natjecanja, odnosno u League One. A s obzriom na status nogometa u Engleskoj - to je za mnoge tek utopija.

No, ono po čemu se ovaj klub razlikuje od ostalih jest činjenica da funkciju direktorice obnaša Carolyn Radford, prekrasna dama koja nema predrasuda.

  • +9
Carolyn Radford Izvor: Instagram / Autor: carolyn_radford

Zgodna, pametna i uspješna dokazala je da i 'nježniji spol' može plivati u 'muškom sportu'. Ona odlučuje tko će igrati za momčad, a uskoro bi mogla donijeti odluku da momčad preuzme - trenerica.

'Da li bih bila dovoljno hrabra da stavim ženu na čelo momčadi? Da, naravno da bih. Moram biti solidarna sa ženama', rekla je Radford, koja dodaje kako joj nije problem biti okružena s toliko muškaraca.

'Dečki su uvijek za moje lijepo lice', objasnila je u razgovoru za engleske medije, u kojima je posljednjih dana dobla veliki prostor. Očito su je tek sada otkrili.

'Super su prema meni, svi dobro surađujemo, tako da nisam zabrinuta. Svi imamo svoj dio posla i nastojimo ga što bolje odraditi'.

Carolyn je u klubu nekoliko godina, jer njen je muž John od rujna 2011. godine vlasnik ovog engleskog kluba.

'Nadam se da će i ovaj intervju pomoći da se da prostor ženama u nogometu. Svi trebaju dobiti priliku. Prije deset godina niste mogli zamisliti ženu u nogometu, a danas one sude, rade kao asistentice u klubovima, dio su trenerskih ekipa. Voljela bih da se taj trend nastavi', poručila je direktorica Mansfielda.

Tko zna, s takvom ambicijom, možda kroz koju godinu dogura i do Premier League, pa će Mourinho, Klopp i ostali dolaziti k njoj na pregovore.