SuperSport HNL

[VIDEO/FOTO] Dinamo na Maksimiru s tri gola 'počastio' Šibenik; napokon je zabio i Josip Drmić

06.11.2022 u 19:20

Bionic
Reading

U posljednjem susretu 16. kola SuperSport HNL-a Dinamo je na Maksimiru pred 4500 gledatelja pobijedio Šibenik 3:0 ostvarivši 12. pobjedu ove sezone. Hrvatski prvak je rutinski stigao do pobjede, a golove su zabili David Mina (11-ag), Josip Drmić (35) i Bruno Petković (70)

'Modri' su ozbiljno i maksimalno motivirano ušli u susret i u već u 30. sekundi su mogli do prednosti. Opalio je Josip Drmić s 25 metara i pogodio prečku. No, nije se dugo moralo čekati na prvi gol...

Bočkaj je u 11. minuti ubacio s lijeve strane, Petković je pucao glavom, Rogić obranio, ali je na odbijenu loptu natrčao Mina pogodivši vlastitu mrežu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Pet minuta kasnije Drmić je imao novu priliku, ali je ovoga puta njegov udrac obranio Lovre Rogić. Ipak, u 35. minuti Drmić je pogodio za 2:0. Bio je to njegov prvi gol u HNL-u nakon 2. kola i gostovanja u Koprivnici 23. srpnja. Ivanušec je proigrao Petkovića na desnoj strani, a on je ubacio oštro u sredinu do Drmića koji je klizećim startom zabio za 2:0. Provjeravalo se moguće zaleđe asistenta Petkovića, no zaleđa nije bilo i gol je priznat.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

U 50. minuti domaćin je bio korak do trećeg gola, ali je Dario Špikić loše pucao. Šibenik je mogao smanjiti u 67. minuti, Karlo Špeljak je izašao sam ispred Livakovića, ali je loše reagirao i Livaković je obranio njegov pokušaj.

  • +11
NK Dinamo - NK Šibenik, SuperSport HNL, 6.11.2022. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Tri minute kasnije Dinamo je razriješio sve dvojbe oko pitanja pobjednika. Oršić je ubacio prizemnu loptu s lijeve strane, Baturina je pustio loptu kroz noge do Petkovića koji je zabio svoj osmi gol ove sezone za konačnih 3:0.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Na ljestvici vodi Dinamo s 38 bodova, Hajduk je drugi s četiri boda manje, ali i utakmicom više, dok Osijek na trećem mjestu ima 27 bodova. Varaždin je ostao peti s 22 boda, dok se Rijeka popela na sedmu poziciju s 15 bodova. Gorica je posljednja s tek sedam osvojenih bodova.

Dinamo - Šibenik 3:0, sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore