atp masters 1000 pariz

Senzacija u Parizu! Novak Đoković izgubio je finale Masters 1000 turnira, bolji je bio danski tinejdžer Holger Rune

06.11.2022 u 18:55

Bionic
Reading

Novak Đoković izgubio je u finalu ATP Masters 1000 turnira u Parizu od Danca Holgera Runea (19) 3:6, 6:3, 7:5

Novak Đoković je u Parizu 'lovio' svoju 39. Masters 1000 titulu u karijeri, ali je nadareni 19-godišnjak Holger Rune u svom četvrtom uzastopnom finalu u samo mjesec dana došao do najveće pobjede u karijeri.

Đoković je sjajno odigrao prvi set i slavio 6:3 uz break u četvrtom gemu. Mladi Danac je u prvom gemu spasio tri break-lopte, oduzeo servis Đokoviću u sljedećem gemu, pa na kraju istim rezultatom (6:3) stigao do izjednačenja.

Đoković je u trećem setu prvi napravio break. Oduzeo je servis protivniku i poveo rezultatom 3:1, ali se Rune vraća već u sljedećem gemu i odvodi set u vrlo uzbudljivu završnicu.

Pri rezultatu 5:5 Rune je napravio break, a onda ga je u napetom gemu potvrdio i došao do titule.

Ovo je njegova treća titula u karijeri, a prethodno je osvojio dvije iz ATP 250 serije u Münchenu i Stockholmu.

Runeu je to bila prva pobjeda u dva dvoboja protiv 16 godina starijeg Đokovića, koji je prije ovog finala slavio trinaest mečeva zaredom. Danskom tinejdžeru je ovo bio prvi nastup na Masters 1000 turniru, a ujedno i peti finale u karijeri u kojem je pobjedom popravio svoj renking za više od osamdeset pozicija te će od ponedjeljka prvi put u karijeri biti među deset najboljih igrača svijeta.