umri, bre!

Veselin Vujović vrijeđao slovenskog rukometaša pa dobio otkaz; evo što na sve to kaže rukometna legenda

27.11.2019 u 16:49

Bionic
Reading

Slovenski rukometni savez potvrdio je u srijedu da je raskinuo ugovor s dosadašnjim izbornikom muške reprezentacije Veselinom Vujovićem, te da će novog izabrati do sredine idućeg mjeseca...

Kako se navodi u priopćenju, Savez zahvaljuje dosadašnjem izborniku Veselinu Vujoviću (58) na njegovu doprinosu u ostvarivanju vrhunskih rezultata, a odluku o smjeni donio je zbog osjećaja da je u reprezentaciji došlo do 'zasićenja' njegovim načinom rada, što bi bio rizik za razvoj reprezentacije na predstojećim natjecanjima.

Vujović je preuzeo mjesto izbornika Slovenije 2015. godine, a s njime je reprezentacija osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2017. godine, što je njen najveći uspjeh do sada.

Vujović, koji je trenutno trener rukometaša PPD Zagreb, je potvrdio da se oprašta od funkcije slovenskog izbornika. Komentirao je i navode da se razlaz dogodio zbog njegova verbalnog napada na jednog slovenskog reprezentativca koji igra za 'zagrebaše', što je pokvarilo raspoloženje u slovenskoj izabranoj vrsti i dovelo do pobune nekih igrača protiv njega.

Naime, na minuti odmora u utakmici koju je PPD Zagreb igrao u gostima kod Meškov Bresta, Veselin Vujović se na rubu živaca izderao na Aleksa Vlaha:

'Umri, bre, da te ne gledam više!', bila je Vujovićeva 'disciplinska' poruka slovenskom reprezentativcu u redovima 'zagrebaša'...

  • +9
VELUX EHF Liga prvaka, skupina A, 9. kolo, RK PPD Zagreb - RK Elverum Handbal Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Sada Vujović tvrdi da je njegov 'verbalni napad' na igrača bio krivo interpretiran, jer ga je zapravo temperamentno želio upozoriti na greške koje radi u igri i premalu agresivnost.

'Ne znam što će pisati u službenoj izjavi Rukometnog saveza, no izgleda da je razlog prekida moj odnos prema slovenskom igraču, što je dovelo do pobune nekih njegovih kolega. Doveli su me zbog moga karaktera, a sada me zbog toga smjenjuju', kazao je Vujović, inače još od igračkih dana poznat po svom temperamentu koji mnogima nije baš 'legao'. No, to je njegov način komunikacije, uvijek izravan, bez zadrške.

Neki su uvjereni kako će baš Veselin Vujović biti jedan od glavnih kandidata za novog hrvatskog izbornika nakon što se Lino Červar na toj funkciji 'umirovi' po svršetku Olimpijskih igara u Tokiju sljedeće godine...