problemi za linu červara

Domagoj Duvnjak zbog ozljede pauzira mjesec dana; hoće li hrvatski kapetan biti spreman za Euro?

21.11.2019 u 09:26

Bionic
Reading

Loše vijesti stigle su iz Njemačke, kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak ozlijedio se na utakmici svog Kiela i Hannovera, prema prvim procjenama liječnika čekaju ga najmanje četiri tjedna oporavka. EP u rukometu počinje 10. siječnja 2020...

Hrvatski izbornik Lino Červar zasigurno nije mirno spavao nakon što su iz Kiela potvrdili kako je ozljeda Domagoja Duvnjaka teže prirode te kako će pauzirati najmanje četiri tjedna!

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije ozlijedio se na utakmici Kiela i Hannovera u kojoj je zabio svoj 1000. gol u Bundesligi. No, umjesto da taj susret pamti po tom sjajnom dosegu, Duletu se 'zacrnilo pred očima'. U jednoj je akciji krivo stao i pao te zaradio novu ozljedu.

U pitanju je ozljeda lista (nešto slično mu se dogodilo na Euru 2018. godine u Hrvatskoj kad je u prvoj utakmici u Splitu protiv Srbije doživio ozljedu lista!), a nakon pregleda liječnici su ustvrdili kako će Domagoj Duvnjak pauzirati najmanje četiri tjedna.

To su loše vijesti za našeg izbornika Linu Červara i reprezentaciju koja se sprema za nastup na EP-u. Hrvatska reprezentacija igra u skupini A u Grazu s Bjelorusijom, Crnom Gorom i Srbijom, a prva je naša utakmica na rasporedu 9. siječnja 2020. protiv Crnogoraca.

Do tada je ostalo još mjesec i pol, pitanje je hoće li se naš kapetan stići oporaviti u tako kratkom vremenu. Čak ako i sanira ozljedu pitanje je u kakvom će fizičkom stanju stići na pripreme (ako će ih uopće i odraditi), o ritmu igranja utakmica da ne govorimo...

'Nijedna momčad na svijetu ne može nadoknaditi igrača kao što je Domagoj Duvnjak i moramo se nadati da će se što prije vratiti', rekao je trener Kiela Filip Jicha.

  • +9
Rukomet, Hrvatska - Njemačka Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL