HRVATSKI KUP - 16 SATI

Varteks po šesto finale, Šibenik za povijest

07.04.2010 u 08:42

Bionic
Reading

U sjeni utakmice na Poljudu igra se i uzvratna polufinalna utakmica Hrvatskog nogometnog kupa između Varteksa i Šibenika (16 sati). Prvi susret na Šubićevcu završio je bez pogodaka

Iako pritisnuti financijskim problemima, Varaždinci imaju prilike uči u svoje šesto finale Hrvatskog nogometnog kupa. Do završnih ogleda stigli su 1996, 1998, 2002, 2004. i 2006, uvijek parne godine.

'Ljute me kuloarske priče o puštanju Šibenika u finale Kupa u zamjenu za prvenstvenu pobjedu. Demantirat ćemo ih sve novom pobjedom', izjavio je trener 'krojača' Samir Toplak koji neće moći računati na Golubara, Kvesića, Conjara i Ivančića.

Šibenčani dolaze po svoje prvo finale ovog natjecanja u kojem se dijeli trofej Rabuzinovo sunce. Za vikend su teško stradali u ligaškom ogledu protiv Varteksa (5:1), ali u momčadi Šubićevca su sigurni da će danas biti drukčija priča.

'Svjesni smo uloga koji nosi utakmica. Uvjeren sam da će igrači biti na razini značaja ovog susreta. Domaćin neće srljati, čekat će naše pogreške koje moramo svesti na najmanju moguću mjeru. Ipak, vjerujem da ćemo na kraju klubu, navijačima, gradu i sebi priuštiti rezultat za pamćenje', rekao je šibenski strateg Branko Karačić.