samo za tportal

Vahid Halilhodžić ima genijalan plan kako Dinamo može proći Villarreal; možda bi se Damiru Krznaru mogao čak i dopasti

19.03.2021 u 19:04

Bionic
Reading

Nakon veličanstvene 3:0 pobjede nad Tottenhamom, kojom je Dinamo nadoknadio poraz 0:2 iz Londona prošlog tjedna, zagrebačka se momčad plasirala u četvrtfinale Europske lige, a u kojem će igrati protiv starog 'dužnika', španjolskog Villarreala

Nogometaši Dinama za suparnika u četvrtfinalu Europske lige dobili su španjolski Villarreal, a ždrijebom u sjedištu Europskog nogometnog saveza (UEFA) u Nyonu određeno je da će prva utakmica 8. travnja biti odigrana na Maksimiru, dok je uzvrat na rasporedu 15. travnja u Villarrealu.

Dinamo i Villarreal već su imali međusobne oglede, a bilo je to u skupinama Europske lige u sezoni 2010/11., kada je maksimirsku momčad vodio Vahid Halilhodžić.

'Nazvao sam odmah neke ljude u Dinamu, kako bih im čestitao na ovom velikom uspjehu. Bila je to briljantna utakmica, koja je klubu donijela veliki uspjeh', javio se za tportal legendarni 68-godišnji Halilhodžić iz Maroka, gdje bi trebao okupiti reprezentaciju ove zemlje. Još je na čekanju, jer neki klubovi ne puštaju igrače u nacionalne selekcije zbog pandemije koronavirusa.

Ipak, Dinamo je bio tema, odnosno najava utakmice protiv Villarreala, čiju je snagu Halilhodžić osjetio te 2010. godine.

U prvoj utakmici Dinamo je pobijedio 2:0 golovima Rukavine i Sammira, ali je na El Madrigalu stradao 3:0.

'Znam kako mogu proći dalje. Neka mene zovu za prvu utakmicu, a drugu neka daju Krznaru. Šalim se, naravno. Ma, postoji način, treba samo vjerovati u uspjeh. Treba odigrati dobru utakmicu, ali u svim segmentima, tehnički, taktički, defenzivno, ofenzivno, i uz sve to treba imati malo sreće. Treba imati i puno borbenosti, ali samo s njom neće ipak moći do pobjede. Dinamu trebaju svi spomenuti segmenti u igri, a to su pokazali da imaju', savjetovao je Halilhodžić, ali onda naglasio još jedan važan element.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +60
NK Dinamo - Tottenham Hotspur, Europska liga, 18.3.2021. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Trebaju biti jako dobro mentalno pripremljeni, vjerovati u uspjeh. Tako smo i mi upisali 2:0 pobjedu. Ja sam uoči utakmice rekao da ih možemo pobijediti, ali su me igrači gledali u čudu. No, prenio sam to na njih, imali smo i lijep ambijent na Maksimiru, iako je već tada bilo razmimoilaženja navijača s upravom kluba, ali Ante Rukavina i Sammir odigrali su fenomenalnu utakmicu'.

Znamo da Villarreal gaji tehnički nogomet, da igra u jakoj španjolskoj ligi, ali i Tottenham je dio engleske elite, pa mu je Dinamo održao lekciju?

'To je to. Tako treba pristupiti i Villarrealu, bez imalo kompleksa. Naravno, respekt treba postojati. Ali Oršićev treći gol dokaz je ovome što govorim. Pa on se prošetao kraj petorice, šestorice igrača. Villarreal igra tehnički odličan nogomet, ima jake pojedince, ali opet ne kao Barcelona, koja ima Messija. I krasi ga kolektivna igra. Gledao sam ih u utakmici protiv Seville, jer tamo igra jedan moj igrač, pa sam pratio. I vidio to sve što sam vam rekao. Dinamo treba gledati da dođe u napad u šest, sedam sekundi, jer ako će mu trebati duže, onda mu mogućnost za postizanje gola pada za barem 30 posto. Također, u defenzivnom bloku treba biti jednako brz, jer Villarreal igra s puno brzih i kratkih dodavanja. No, siguran sam da će to trener Krznar već pokazati svojim igračima'.

Može li Dinamu biti hendikep što prvu utakmicu igra kao domaćin, a drugu kao gost?

'Može, ali i ne mora. Sve je stvar samo pripreme. Evo, ja sam na SP-u u Brazilu (op.a. s reprezentacijom Alžira) bio na korak do iznenađenja u osmini finala protiv Njemačke. U regularnom dijelu imali smo pregršt prilika, ali smo na kraju ispali u produžetku, a ta ista Njemačka kasnije se prošetala do finala i osvojila naslov. Prema tome, samo treba vjerovati', zaključio je ovaj bosansko-hercegovački nogometni stručnjak.

  • +62
Dinamo pobijedio Tottenham 3 : 0 Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX
NK Dinamo - Tottenham 1:0 Oršić 62' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
NK Dinamo - Tottenham 2:0 Oršić 82' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
NK Dinamo - Tottenham 3:0 Oršić 106' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport