otvoreno za tportal

Kada Mario Stanić ovako nešto kaže o Dinamu, četvrtfinalu Europske lige i ždrijebu onda je sve jasno: Mourinho je u pravu, ali...

19.03.2021 u 16:47

Bionic
Reading

Bivši igrač zagrebačkog Dinama Mario Stanić, koji je ostavio dubok trag i u dresu hrvatske nogometne reprezentacije, oduševljen je igrom Dinama i plasmanom u četvrtfinale Europske lige

Kao i svaki obožavatelj nogometa i Mario Stanić, koji je ostvario bogatu nogometnu karijeru i može se pohvaliti osvajanjem Kupa UEFA s talijanskom Parmom, gledao je uzvratnu utakmicu između Dinama i Tottenhama u kojoj su 'modri' slavili 3:0 te tako izborili plasman u četvrtfinale Europske lige.

>>> [VIDEO/FOTO] Pogledajte sva tri fantastična gola Mislava Oršića; nevjerojatna utakmica Dinamovog napadača zbog kojeg Jose Mourinho neće moći spavati

'Veličanstvena utakmica u kojoj je Mislav Orišić bio nemilosrdan. Dinamo je odigrao perfektno, a kad malo dublje analiziram utakmicu Dinamo je zabio tri komada, a zapravo nije zabio iz najbolje šanse kada je Ivanušec promašio nemoguće. Dakle moglo je biti i 4:0', rekao je za tportal Mario Stanić dodavši:

'Naravno, mogao je i Tottenham zabiti na kraju, ali je Livaković spasio večer čudesnim obranama. Ipak je Tottenham momčad koja ima ekstra kvalitetu, ali iskreno kako je Dinamo izdominirao to se rijetko viđa. Malo tko je vjerovao da se može ovakva veličanstvena utakmica dogoditi. Naravno, najviše su u to vjerovali igrači, stručni stožer i ljudi u klubu' dodao je Stanić. A onda je poentirao:

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Po onom što svo vidjeli i što se događalo na terenu rezultat je realan i pobjeda je apsolutno zaslužena. Samo mogu svima u Dinamu čestitati jer to je najkraće rečeno bila ljepota nogometa. Zbog ovog je nogomet ono što jest, najpopularniji sport na svijetu. Pokazalo se da nikad nisi siguran u konačni ishod, nema tu puno filozofiranja.'

Osvnuro se Stanić i na ždrijeb četvrtfinala Europske lige u kojem su nogometaši Dinama dobili španjolski Villarreal. Prva utakmica 8. travnja igra se u Zagrebu na Maksimiru, dok je uzvrat na rasporedu 15. travnja u Villarrealu.

'Neću kao ostali govoriti da je Dinamo prošao dobro ili loše. Tako su uoči Tottenhama svi govorili da su 'modri' mogli proći lakše, ali i teže. No, ovom pobjedom su igrači Dinama spoznali da s bilo kim mogu igrati i da niti jedan rezultat iz prve utakmice nije nedostižan. Kada dođeš do ove razine natjecanja nema lakih protivnika i potpuno je svejedno s kim igraš i izvukao ti Villarreal ili Spartu Prag. Ključno je da Dinamo danas može igrati sa svima, a ako neki misle da bi Sparta bila lakši protivnik, varaju se. Na ovoj razini nema lakih protivnika i izrazitih favorita. A kada netko kaže 'da danas svi igraju nogomet' to je floskula. I tu je Mourinho u pravu! I sam je rekao da ih je Dinamo iznenadio. Rekao je da je Dinamo bio ponizan i da je pokazao veću želju, veću motivaciju', dodao je Stanić.

Za kraj je i poslao poruku igračima Dinama:

'Pokazali su da mogu igrati sa svima, a olakotna je okolnost što Dinamo igra prvu utakmicu kod kuće. Ja sam osobno to volio jer jedan gol u gostima radi totalnu paniku kod protivnika. Stvara im nervozu i prednost gola u gostima je enormna', završio je Stanić.

  • +60
NK Dinamo - Tottenham Hotspur, Europska liga, 18.3.2021. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX